GÜNCEL

Türk Dil Bayramı Kutlu Olsun!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 26.09.2017

Türk Dil Bayramı Kutlu Olsun

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Türk Dil Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Türk Dil Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Çetin, yapmış olduğu açıklamada; “Bu dil ağzımda annemin sütüdür'. Yahya Kemal Beyatlı’nın bu eşsiz Türkçe tarifi dilimizin bizim için ne kadar hayati olduğunu anlatmaya yeterlidir. Anne sütü gibi gerekli, anne sütü gibi kıymetli ve anne sütü gibi eşsizdir. Bu kıymetli hazinenin varlığını korumak Türk milletinin en önemli sorumluluklarından biridir. Türkçe milli birlik ve bütünlüğümüzün teminatıdır.

“Türk Dili, Türk Milletinin kalbidir; beynidir.'

Bugün bölücülerin ilk taleplerinden olan ana dilde eğitim gibi safsatalarla aslında yapmak istedikleri milli birlik ve şuuru yok etmektir. Dilde birlik olmazsa diğer tüm birliklerin anlamsız bir araya gelişler olacağı aşikardır. İsmail Gaspıralı Bey’in tüm dünyadaki Türkleri işbirliği ve dayanışmaya çağırdığı “Dilde, fikirde, işte birlik! ' sözünde dili ilk sıraya koyması boşuna değildir. Dil millettir, vatandır, kültürdür. İnsanları bin yıl birbirine bağlayacak bir bağdır. Bu yüzden Türkçe okumak, Türkçe konuşmak ve Türkçe düşünmek mühim bir meseledir.

Atatürk’ün dediği gibi, “Türk Dili, Türk Milletinin kalbidir; beynidir.' Gençlerimiz bin yıllık miras olan dilimize sımsıkı sarılmalıdırlar. Çünkü bizi geleceğe Türkçe taşıyacaktır. Dünyaya Türkçe bakan, Türkçe düşünüp, Türkçe konuşan ve Türkçe sevdalısı gelecek nesillerin yetişmesi umuduyla 26 Eylül 1932’de toplanan 1’inci Dil Kurultayı’nın 85. yıldönümünü Türk Dil Bayramını kutluyorum” dedi.

Kaynak: MHA

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR