GÜNCEL

Takeda, Türkiye’de Büyümeye Onkoloji Alanında Devam Ediyor

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 11.04.2017

Takeda Türkiyede Büyümeye Onkoloji Alanında Devam Ediyor

Merkezi Osaka Japonya’da bulunan global ilaç firması Takeda, bugün düzenlediği basın toplantısında Türkiye’de onkoloji alanında büyümeye devam ettiklerini duyurdu.

2015 yılında yaptığı önemli bir portföy satın alımıyla Türkiye'de hız kesmeden büyüyen ve iş hacmini üç katına kadar çıkararak büyük bir başarıya imza atan Takeda Türkiye, onkoloji alanında geliştirdiği iki yeni ilacını Türk hekim ve hastalarına yeni bir tedavi seçeneği olarak sunmanın gururunu yaşıyor.

Kanser tedavisinde öncülük edebilecek iki yeni onkoloji ilacını portföyüne eklediklerini belirten Takeda Genel Müdürü Gamze Yüceland, hedeflerinin hastalarının hayat kalitelerini artırmak olduğunu söyledi. Yüceland, Japonya’nın en büyük ilaç şirketi olan Takeda’nın dünyanın her yerinde insanlara daha iyi sağlık sunabilmek ve ilaç alanındaki yeniliklere liderlik etmek için var gücüyle çalıştığını ifade etti.

Takeda, Türkiye’de Büyümeye Onkoloji Alanında Devam Ediyor

Gamze Yüceland konuşmasına şöyle devam etti:

“Merkezi İstanbul’da bulunan Takeda Türkiye, 2009 yılında kuruldu. Şirketimiz, 8 yıldır, gastroenteroloji, diyabet, solunum gibi alanlara ve 2016’nın ikinci yarısından bu yana da onkoloji alanına yönelik tedavileri hastalara sunuyoruz. Yüksek kalite standartları ile üretilen ürünlerimiz ile hastaların hayatlarını iyileştirmeye, değer katmaya çalışıyoruz.

Türkiye'deki hastaların ve sağlık kurumlarının farklı ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek için portföyümüzü ve ekibimizi geliştirmeye, global yetkinliklerimizi Türkiye'deki ihtiyaçlar ile buluşturmaya devam edeceğiz. Kültürümüzde var olan girişimci ruh, adanmışlık ve tutku, Takeda'nın onkoloji alanında hastalara daha iyi çözümler sunmasını sağlıyor."

Takeda Türkiyede Büyümeye Onkoloji Alanında Devam Ediyor

Takeda Türkiye Genel Müdürü Gamze Yüceland

Takeda’nın 236 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Gamze Yüceland, Nobel Ödüllü araştırmacı Shinya Yamanaka ve 50 kişilik ekipleriyle Tokyo Shonan Araştırma Merkezi’nde kök hücre konusunda çığır açacak ilaçlar için araştırmalara devam ettiklerini söyledi.

Takeda’nın önümüzdeki dönemde de onkoloji-hematoloji ve gastroenteroloji alanlarında hastalara umut olacak yeni tedaviler üzerinde çalışmaya devam edeceğini söyleyen Takeda Türkiye Medikal Direktörü Dr. Kerem Organ ise; “Takeda’nın sunduğu bu yeni tedavi, uygun Hodgkin Lenfoma hastalarında olumlu tolerabiliteye ve etkinliğe sahiptir. Bu hastalığın tedavisine, son 34 yılda spesifik yeni bir ilaç sunduğumuz ve böyle büyük bir gelişmeyle daha çok hastanın hayatına olumlu etki edebildiğimiz için çok mutluyuz.” dedi.

Onkoloji ve gastroenterolojideki yenilikçi ürünleri ile dikkat çeken Japon ilaç şirketi Takeda; hematoloji, onkoloji, gastroenteroloji, solunum, metabolizma, enfeksiyon, kas iskelet sistemi tedavi alanlarında faaliyet gösteriyor.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR