GÜNCEL

"Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü" Zirvesi Yapıldı

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 19.10.2017

Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü Zirvesi Bugün Yapıldı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), 19 Ekim 2017 günü, “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde Kadının Rolü” konulu bir konferans düzenledi.

Kadınların iş hayatına kazandırılması amacıyla faaliyetlerini artırarak devam eden TÜRKKONFED, bu kapsamda Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde Kadının Rolü” konulu bir zirve düzenledi. Birleşmiş Milletler Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin gerçekleştirilmesinde kadının rolünün ele alındığı zirvede, ulusal ve uluslararası camiadan çok sayıda önemli isim yer aldı.

TÜRKONFED İDK Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık açılış konuşmasında, sürdürülebilir gelişme ve kalkınmanın ancak toplumun yarısını oluşturan kadınların; sosyal, ekonomik, siyasal ve kültürel alanlarda daha fazla yer alması ve karar alma mekanizmalarına daha etkin ve yetkin bir şekilde katılımı ile mümkün olacağını vurguladı.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ise zirvede, TÜRKKONFED olarak kadınların eğitime, çalışma hayatına ve siyasete katılımını teşvik edecek; sürdürülebilir kılacak çalışmalarına 2007 yılından bugüne ara vermeden devam ettiklerini anlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, temel önceliklerinin kadın istihdamının artırılması olduğunu anlatırken, hedeflerinin 2023’te % 41 kadın istihdamı olduğunu paylaştı. Kadınların çocuk yapmak ile kariyer yapmak arasında seçim yapmak zorunda kalmaması gerektiğini söyleyen Kaya, topulmda zihniyet dönüşümünü sağlayabilmek için eğitim çalışmalarına devam ettiklerini anlatırken, konuşmasında kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesinin toplumsal bir sorun olduğuna da değindi.

Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü

“İlk Fırsat” Gençleri 21. Yüzyıl Becerileri ile Donatıyor

Zirvenin “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Nitelikli Eğitim Stratejileri” konulu oturumunda konuşan Esas Holding Yönetim Kurul Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı, ekonomiye yatırımın sadece şirketlere yatırım yapmaktan geçmediğini bu bağlamda iş arayan üniversite mezunu gençlerin okuldan işe geçiş sürecini desteklemek amacıyla Esas Sosyal ve “İlk Fırsat” programını oluşturduklarını anlattı.

Programın amacının genç diplomalı işsizlerin istihdamını sağlamak olduğunu söyleyen Emine Sabancı Kamışlı, 2016’da tüm başvuruların işe girdiği bilgisini verdi.

Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü Zirvesi Bugün Yapıldı

Günümüzde iş tecrübesi, tanıdık veya referans olmayınca gençlerin bir yerlerlere yerleşemediklerine değinen Kamışlı, bu noktada Esas Sosyal olarak gençlere istihdam yaratmak için sivil toplum kuruluşları ile iletişime geçtiklerini anlattı. Belli üniversitelerden mezun olunmadığında, işe alımlarda direkt elenildiğini, mülakatlara bile çağrılmadığını anlatan Emine Sabancı Kamışlı, “İlk Fırsat” ile genç diplomalı işsizlere iş kapılarını açtıklarınıvurguladı.

Gün boyu süren zirve sonunda; kadın-erkek cinsiyet ve fırsat eşitliği, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü ayrımcılığın önlenmesi ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada kadının rolü konuları tartışıldı ve çözüm önerileri paylaşıldı.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR