GÜNCEL

Son Dakika! Türk Askeri El Bab'a Girdi! 4 Asker Şehit, 15 Yaralı

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 21.12.2016

 Türk Askeri El Baba Girdi 4 Asker Şehit, 15 Yaralı

Son Dakika! Türk Askeri El Bab'a Girdi! 4 Asker Şehit, 15 Yaralı

Türk askeri, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kritik bölge olan El Bab'a girdi. Bölgedeki çatışmalarda 4 asker şehit oldu, 15 asker ise yaralandı.

Son Dakika! Türk Askeri El Bab'a Girdi! 4 Asker Şehit, 15 Yaralı

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan harekat devam ediyor. Harekat kapsamında Türk askeri El Bab'a girdi. Bölgedeki çatışmalar kapsamında 4 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı

YOĞUN ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, harekat kapsamında El Bab'daki yoğun çatışmalar sürüyor.

HEDEF İMHA EDİLDİ, 40'IN ÜZERİNDE TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçaklarınca 10.00-11.30 saatleri arasında El Bab'a düzenlenen hava harekatında terör örgütü DEAŞ'a ait savunma mevzileri ve barınma yerlerinin olduğu 24 hedef imha edildi. İlk belirlemelere göre, 40'ın üzerinde terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda yaralı ise diğer teröristler tarafından tahliye edilmeye çalışıldı.

TSK, yaptığı açıklamada "Bölgedeki topçu birliklerimiz ve diğer ateş destek vasıtalarımız tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alınmaya devam etmektedir. Son alınan bilgiler ışığında bu sabahtan şu ana kadar; 3 adet ZSU-23 Silah monteli Pikap aracı, 2 adet DOÇKA monteli Pikap aracı, 3 adet Ağır Makinalı Tüfek monteli Pikap aracı imha edildi." dedi.

ŞEHİT SAYISI 4'E ÇIKTI

Bu arada sabahki çatışmalarda yaralanan ve sevk edildiği hastanede tedavi altına alınan ağır yaralı askerin şehit olduğu bildirildi. Böylece çatışmada şehit olan askerlerin sayısı 4'e yükseldi. Yaralı 15 askerin tedavisi ise sürüyor.

ÇATIŞMALAR DEAŞ'IN SÖZDE KALESİNDE YOĞUNLAŞTI

Askeri kaynaklar, El Bab'daki çatışmaların terör örgütü DEAŞ'ın sözde kalesi haline getirilen şehir hastanesi civarında ağırlık kazandığını bildirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu'na bağlı unsurlarca hastane bölgesinde büyük ölçüde kontrol sağlanırken, hastanenin bulunduğu hakim arazinin ele geçirilmesinin ardından terör örgütünün El Bab'daki hakimiyetinin büyük ölçüde kırılacağı vurgulandı.

4 BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İÇİNDEKİ TERÖRİSTLERLE VURULDU

Bu nedenle teröristlerin canlı bomba ve patlayıcı yüklü araçlarla saldırılar düzenlemeye çalıştığını belirten yetkililer, hava harekatı sırasında 4 bomba yüklü aracın, içindeki teröristlerle vurulduğunu kaydetti.

Haberler

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR