GÜNCEL

Prof. Canan Dağdeviren Bir İlki Daha Başardı

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 12.10.2017

Prof Canan Dağdeviren Bir İlki Daha Başardı

Prof. Canan Dağdeviren yine bir ilki başardı

Forbes'in 30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesine girerek adından söz ettiren Prof. Canan Dağdeviren, yine bir ilki başararak tıp tarihine adını yazdırdı. MIT'de çalışmalar yapan Dağdeviren ve ekibi, obezite riski taşıyan hastalar için umut olacak araştırmalarıyla sindirilebilir sensör geliştirdi.

Prof. Canan Dağdeviren ve araştırmacı Giovanni Traverso, bilim dünyasında çokça araştırılan sindirilebilir sensörler geliştirmeyi başardı. Peki bu başarı nerelerde kullanılacak?

Prof Canan Dağdeviren Bir İlki Daha Başardı

Bir ilki başararak sindirilebilir sensör geliştiren Prof. Canan Dağdeviren ve ekibi, özellikle obezite hastalığında önemli bir adım atmış oldu. Sindirim sistemindeki bozuklukların ve besinlerin vücuttaki takibini takip edecek olan bu sensörler, içinde olduğu kapsüllerin erimesiyle birlikte vücuda nüfus edebiliyor, mide duvarına ve bağırsağa yapışabiliyor. Aynı zamanda ilaçların alım sürecini de takip edebilecek olan sensörler, tüketilen besinlerin alımını kontrol ederek obezite ile mücadelede önemli bir fayda sağlayacak, doktorlar da bu sensör sayesinde elde ettikleri verilerle hastalarına bir program çizebilecekler.

Obezitenin yanında yeme düzeni ve ilaç takibi konusunda da büyük fayda sağlayacak olan sensörler, doktorların hastalarını takip etmeleri konusunda yardımcı olacak.

Son çalışması ile ilgili konuşan Dağdeviren, “İlk kez, esnek ve piezoelektrikli bir cihazın midede mekanik veya elektrik bozunmaya uğramadan iki güne kadar kalabildiğini gösterdik” dedi.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR