GÜNCEL

Olympiakos - Beşiktaş muhtemel 11'ler

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 09.03.2017

Olympiakos Beşiktaş muhtemel 11ler

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile deplasmanda karşılaşacak.

Olympiakos - Beşiktaş muhtemel 11'ler

Avrupa'da son 32 turunda İsrail'in Hapoel Beer-Sheva ekibini iki maçta da mağlup ederek adını son 16 turuna yazdıran siyah-beyazlı takım, Olympiakos karşısında rövanş için avantaj arayacak.

Olympiakos ile Beşiktaş arasındaki mücadele, TSİ 23.05'te Georgios Karaiskakis Stadı'nda oynanacak. Mücadele TRT1'den naklen yayınlanacak. Dilerseniz AKŞAMSPOR CANLI ANLATIM servisi ile de anbean takip edebilirsiniz.

Karşılaşmayı Hollanda Futbol Federasyonundan Danny Makkelie yönetecek. Makkelie'nin yardımcılıklarını Hessel Steegstra ile Mario Diks yapacak.

Jan Vries'in dördüncü hakemliği üstleneceği karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Kevin Blom ve Kamphuis Jochem olacak.

Olympiakos - Beşiktaş muhtemel 11'ler

Olympiakos: Leali, Diogo, Botia, Panagiotis, De La Bella, Fortunis, Martins, Androutsos, Manthatis, Elyounoussi, Seba, Ansarifard

Beşiktaş: Fabri, Gökhan, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Quaresma, Talisca, Babel, Aboubakar

58 sezon sonra rakip oldular

Beşiktaş ile Olympiakos, 58 sezon sonra resmi bir maçta karşı karşıya gelecek.

1958-1959 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda iki ekip rakip olurken, Yunanistan temsilcisinin sahaya çıkmaması sonrası siyah-beyazlı ekip hükmen galip ilan edilmişti.

Her iki ekip, iki kez hazırlık maçında karşı karşıya geldi. 2015 yılında Atina'daki hazırlık maçında Olympiakos, Beşiktaş'a 2-1 üstünlük sağladı. Beşiktaş ise bu sezon öncesinde Vodafone Arena'da oynanan dostluk mücadelesinde rakibini 1-0 yenmeyi başardı.

Galibiyet serisini sürdürmeye çalışacak

Beşiktaş, son 5 resmi maçta yakaladığı galibiyet serisini Olympiakos karşısında da sürdürmeye çalışacak.

Ligde üst üste 3 karşılaşmayı kazanan siyah-beyazlı takım, Avrupa kupasında ise Hapoel Beer-Sheva'yı iki maçta da mağlup etti.

3 oyuncu kart sınırında

Siyah-beyazlı ekipte ilk maç öncesi üç oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor.

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar, Tolgay Arslan maçta görev almaları ve sarı kart görmeleri halinde rövanş mücadelesinde cezalı duruma düşecekler.

Sakatlığı süren Caner Erkin de sarı kart sınırında yer alıyor.

Olympiakos, ikinci kez Türk takımlarına karşı

Olympiakos bu sezon ikinci kez bir Türk takımına rakip olacak.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Osmanlıspor ile eşleşen Yunanistan temsilcisi, sahasında rakibiyle 0-0 berabere kalmasına rağmen Ankara'daki mücadeleyi 3-0 kazanarak son 16 turunda Beşiktaş'ın rakibi oldu.

Olympiakos'ta kırmızı kart cezalısı Bruno Viana ilk maçta görev alamayacak. Yunan ekibinde Alberto Botia ile Diogo Figueiras ise sarı kart sınırında bulunuyor.

Genç takım çalıştırıcısı maça çıkacak

Yunan ekibinde Beşiktaş maçı öncesi Portekizli teknik direktör Paul Bento'nun görevine son verildi.

Bento'nun görevine son verilmesinin ardından genç takım antrenörü Vasilis Vouzas'ın karşılaşmada sahaya çıkması bekleniyor.

Avrupa'da 193. maç

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a konuk olacak Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 193. mücadelesine çıkacak.

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 192 maçtan 71'ini kazandı, 80'ini yitirdi, 41'inde de berabere kaldı.

Avrupa arenasındaki 192 karşılaşmada rakip fileleri 245 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 276 gol gördü.

Deplasmanda 97. maç

Siyah-beyazlı ekip, Olympiakos karşılaşmasıyla Avrupa kupalarında 97. dış saha maçına çıkacak.

Avrupa'daki dış saha mücadelesine bugüne dek 96 kez çıkan Beşiktaş, bu karşılaşmaların 22'sini kazandı. 18 deplasman maçını berabere tamamlayan siyah-beyazlılar, konuk olduğu 56 maçta ise rakiplerine yenildi.

Deplasman maçlarında 107 kez rakip fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde 180 gol gördü.

Siyah-beyazlılar, Avrupa arenasında bu sezon deplasmanda yaptığı 4 maçta 2 galibiyet ile birer beraberlik ve yenilgi aldı.

Farklı galibiyetler

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna'yı 5-0 yenerek elde etti.

Siyah-beyazlı takım ayrıca İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'i 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi organizasyonunda İstanbul'da 5-1 mağlup ederek farklı bir skora daha imza attı.

Beşiktaş ayrıca 2005-2006'da UEFA Kupası'nda Liechtenstein ekibi Vaduz'u İstanbul'da 5-1 mağlup etmişti.

Farklı yenilgiler

Beşiktaş, Avrupa arenasında tarihindeki en farklı yenilgisini ise 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin Liverpool ekibi karşısında deplasmanda 8-0'lık skorla yaşadı.

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibine dış sahada 6-0 mağlup olan Beşiktaş, 2007-2008'de yine bu organizasyonda İngiltere temsilcisi Leeds United'a aynı skorla yenilmişti.

Hükmen galibiyetlerden birisi Olympiakos'a karşı

Avrupa kupalarında iki kez rakiplerini hükmen galibiyetlerle saf dışı bırakan siyah-beyazlılar, bunlardan birini Olympiakos'a karşı aldı.

Beşiktaş, 1958-1959 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Yunanistan temsilcisinin sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen galip ilan edildi. Siyah-beyazlı takım ayrıca 1986-1987'de aynı kupada 2. turda Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apoel'in sahada yer almaması sonrası hükmen galip ilan edilip turu geçen taraf oldu.

Siyah-beyazlılar, Yunan takımlarına tarihinde 3. kez rakip olacak.

1958-1959'da Olympiakos ile eşleşen ve hükmen galibiyetle tur atlayan Beşiktaş, 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde bu ülkeden Asteras ile aynı grupta yer almıştı. İstanbul'daki maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, deplasmandaki karşılaşmadan ise 2-2 eşitlikle ayrılmıştı.

Şenol Güneş ile Avrupa maçları

Siyah-beyazlı takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 15. Avrupa kupası maçını yapacak.

Güneş döneminde geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan Beşiktaş, bu sezon ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başladığı macerasını Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kadar taşıdı.

Olympiakos'u geçerek adını çeyrek finale yazdırmayı hedefleyen siyah-beyazlı takım, Güneş'in teknik direktörlüğündeki 14 Avrupa kupası maçında 5 galibiyet alırken, 7 maçtan beraberlikle ayrıldı, 2 kez yenildi.

Beşiktaş, tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde rakip filelere 21 gol atarken, kalesinde 22 gol gördü.

Bu sezonun golcüleri

Beşiktaş'ta bu sezon Avrupa kupalarında takımına en çok skor katkısı yapan futbolcu Vincent Aboubakar oldu.

Kamerunlu futbolcu, şu ana dek 4 kez rakip fileleri havalandırdı. Ricardo Quaresma ile Cenk Tosun ise üçer kez gol sevinci yaşadı.

Siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 11 gol atan ve kulüp tarihinde en golcü üçüncü isim durumunda olan Quaresma, Olympiakos karşısında gol bularak sıralamada yükselmeye çalışacak. Beşiktaş'ın Avrupa'daki en golcü futbolcusu sıralamasında 14 golle zirvede bulunan Oktay Derelioğlu'nu, 12 golle Bobo takip ediyor.

Son 2 maçta fileleri havalandırarak Avrupa kupalarında 6 gole ulaşan Cenk Tosun ise karşılaşmada bu sevinci bir kez yaşarsa 7 gollü Mehmet Özdilek'i yakalayacak. Cenk, birden fazla gol attığı takdirde 8 gollü Demba Ba'yı yakalama veya geçme fırsatına da sahip olacak.

Bu arada Beşiktaş'ın bu sezon Avrupa kupalarındaki diğer gollerini Atiba Hutchinson, Adriano Correia ve Anderson Talisca kaydetti. Siyah-beyazlı takımın bir golünü ise Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta Soares William Soares kendi kalesine atmıştı.

Star

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR