GÜNCEL

MEB: Yeni müfredat eylül ayında başlayacak!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 13.01.2017

MEB Yeni müfredat eylül ayında başlayacak

MEB: Yeni müfredat eylül ayında başlayacak!

Milli Eğitim Bakanı, Yeni Müfredat ile İlgili Bilgi Verdi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni müfredatta açıklananların taslak olduğunu ve önerileri aldıktan sonra nihai hale getirip, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde bu müfredatı uygulayacaklarını belirtti.

Yeni müfredat kimleri etkileyecek?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Yeni Müfredat'a ilişkin hazırlanan taslağı açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı temel eğitim ve orta öğretimde okutulan 51 programın güncellenmiş müfredatını kamuoyu ile paylaştı.

Yeni Müfredatla Ders Sayısı Azaltılıyor, Ders İçerikleri Sadeleştiriliyor

Yeni müfredat eylül ayında başlayacak yeni eğitim-öğretim yılından itibaren hayata geçecek. Yeni müfredat ile ders sayıları azaltılacak, ders içerikleri sadeleştirilecek.

Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

-Eğitime dair güncelleme, yenileştirme ve geliştirme çalışmalarımızın bir sonucu olarak taslak programlarımızı askıya çıkarıyoruz. Taslak program görüşlere sunulmaya ve görüşler doğrultusunda iyileştirmeye hazır hale geldi. Kamuoyunun katkılarını, paydaşlarımızın katkılarını alacağız, ortak aklın süzgecinden geçirerek öğrencilerimizin önüne getireceğiz.

2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren de sınıflarımızda öğretmenlerimiz, bu çerçevelere uygun olarak derslerini yürütecekler. 1 ay süreyle 10 Şubat'a kadar 51 programın ünite başlıkları ve içerikler ile ilgili herkesin görüşlerini alacağız. İletilen katkıları uzmanlar değerlendirip taslak programa son halini verecekler

Hangi Derslerde Müfredat Değişti?

- Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren 1, 5 ve 9. sınıf öğrencilerimiz, yeni hazırlanmış müfredatla eğitime başlayacaklar. Dolayısıyla bu sene ve gelecek sene ve sonraki takip eden sene de değişen müfredattan dolayı TEOG, YGS veya LYS'de herhangi bir farklılık olmayacaktır.

- 172 sınıf düzeyi için 53 farklı dersin taslak öğretim programı için askıya çıkılmıştır.

"Gereksiz dersleri ayıklamak lazım"

- Ders sayılarını henüz daha belirlemedik. Her öğretmen ve her alan des sayısının artırılmasını istiyor. Hangisinin artırılması faydalı olur. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Gereksiz dersleri ayıklamak lazım. Ders sayısının azaltılması gündemde değil. İçeriğin hafifletilmesi daha doğru diye düşünüyorum. Daha az sayıda ders yerine konuları azaltmak lazım

- Bizim amacımız öğrenciye çok bilgi vermek değil, bilgilerin anlamlı olması, bilgilerin öğrencinin hayatını kolaylaştırması önemlidir

Yarıyıl Tatilinde Ödev Olacak mı?

"Telafi eğitimi koymuyoruz"

- Yarıyıl tatilinde telafi eğitimi koymuyoruz. Tatil tatildir. Şubat'tan sonra okul süreci başlayacak. Öğretmenler o ders saatleri içerisinde o günlerde kayıpları telafi edecekler.

Milliyet

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR