GÜNCEL

"Çocuk İstismarı Toplumsal Bir Sorundur!"

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 16.11.2016

Çocuk İstismarı Toplumsal Bir Sorundur

Çok Geç Olmadan, Çocuk İstismarına Dur De! Projesi Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi

Çocuk istismarı bireysel bir mesele değil, toplumsal bir sorundur.

11 Kasım 2016 tarihinde Mersin valiliği ve Hollanda Elçiliği’nin desteği ile Nirengi Derneği tarafından düzenlenen proje paydaş toplantısı büyük ilgi gördü.

Mersin vali yardımcısı Sn. Aylin Kırcı Duman’ın açılış konuşmasını yaptığı paydaş toplantısına il kamu kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve STK temsilcileri katılım gösterdi. Toplantının ilk bölümünde Nirengi Derneği Projeler Koordinatörü Zeynep Sanduvac, Ağustos ayında kamu ve akademi temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanan Durum Analizi raporu çıktılarını paylaştı.

Zeynep Sanduvac, ülkemizde her geçen gün sayısı artan çocuk istismarı vakalarının bireysel meseleler olarak değil, toplumsal bir sorun olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. Bu konunun üstesinden gelme noktasında hiçbir kuruluşun kaynaklarının kendi başına yeterli olmayacağı gerçeğinin bir an önce kabul edilerek koordineli çalışmanın ivedilikle başlamasının önemine dikkat çekti.

Kasım ayında Mersin’in Akdeniz ilçesinde başlayacak olan okul temelli çocuk istismarı erken müdahale öğretmen modülünün tanıtımını Nirengi Derneği Başkan Yardımcısı, Ayşe Gür Turaboğlu ve Nirengi Derneği Başkanı Solmaz Havuz yaptı.

Nirengi Derneği İletişim ve Görünürlük Koordinatörü İdil Türkmen, Çok Geç Olmadan, Çocuk İstismarına Dur De! Projesi iletişim stratejisini aktardı ve dilimizdeki şiddet, istismarla ilgili doğru bilinen yanlışlar başlıkları üzerinde durdu.

Toplantının son bölümünde Mersin Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ve kamu kuruluşu temsilcilerinden çocuk ihmal ve istismarı konusunda kurum bazında yapılanlarla ve geliştirmeye açık konularla ilgili görüş ve öneriler alındı.

Yetişkin ihmal ve istismarı konusunda farkındalık yaratmak ve okul temelli çocuk istismarı erken müdahale sistemi geliştirmeyi amaçlayan Çok Geç Olmadan, Çocuk İstismarına Dur De! projesi Kasım ayında Mersin’in Akdeniz ilçesinde verilecek eğitimlerle devam edecek.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR