GÜNCEL

2016 KPSS Önlisans Sonuçları Bugün Açıklandı!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 08.11.2016

2016 KPSS Önlisans Sonuçları Bugün Açıklandı

2016 KPSS Önlisans Sonuçları Açıklandı!

2016 KPSS Önlisans sonuçları açıklandı. Binlerce adayın beklediği 2016 KPSS Önlisans sınav sonuçları açıklandı.

2016 KPSS Önlisans Sonuçları Açıklandı

Binlerce adayın beklediği 2016 KPSS Önlisans sınav sonuçları açıklandı. 16 Ekim'de yapılan KPSS Önlisans sınavının ardından binlerce aday sınavın ne zaman açıklanacağını bekliyordu. Meraklı bekleyiş bugün son buldu. 2016 KPSS Önlisans sınav sonuçlarını ÖSYM'nin internet sitesindeki ana sayfada bulunan haberler ve duyurular bölümünde 2016 KPSS Önlisans Sınavı sonuç ekranı bağlantısını görebilirsiniz.

Bağlantıya tıkladıktan sonra ÖSYM şifresi ve T.C. kimlik numarası ile KPSS Önlisans Sınavı sonucunuzu görüntüleyebilirsiniz. 2016 KPSS Önlisans düzeyi temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı ÖSYM resmi internet sayfasından yayımlanmıştır. Kitapçığa ÖSYM'nin resmi internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

1 SORU İPTAL EDİLDİ

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, sınava ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı ve itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi. Değerlendirmeler sonucunda, genel kültür testinin temel soru kitapçığında yer alan 12'nci sorunun iptal edilmesine karar verildi.

SINAV İTİRAZLARI NEREYE YAPILACAK?

2016 KPSS Önlisans Sınavı sonuçları açıklandıktan sonra sınavlarının incelenmesini isteyen adaylar, sonuçlar ÖSYM internet sayfasında açıklandıktan sonra 10 gün içerisinde itirazda bulunabilirler. İtirazlar ÖSYM internet sayfasında bulunan genel amaçlı dilekçe örneği kullanılarak yapılmalıdır.

İncelemenin haricinde sınav sorularıyla ilgili itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde yapılmaktadır. Sorulara itirazda da genel amaçlı dilekçe örneği kullanılmalıdır. İtirazda bulunan adayın dava hakkı gözetilerek 10 günlük süreçte zaman aşımı süresi durdurulmaz. Adayların inceleme için itiraz masrafı ödemeleri gerekmektedir. İtiraz masrafları ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi banka hesabına yatırılmalıdır. Masrafı ödedikten sonra dekont almanız gerekmektedir. Aldığınız dekontu dilekçeniz ile beraber Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine gönderiniz. Verilen tarihler dışında yapılan itirazlar kabul edilmeyecektir.

HABERLER

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR