AKLINIZDA BULUNSUN

Ağızda Çıkan Aftlar İçin 4 Doğal Tedavi Yöntemi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 10.02.2015

Ağızda Çıkan Aftlar İçin Doğal Çözümler

Ağızda Çıkan Aftlar İçin 4 Doğal Tedavi Yöntemi

Ağızda çıkan aftlar can sıkıcıdır, rahatsız edicidir. En sık görülen ağız hastalığıdır. Kendi miniciktir ama acısı büyüktür maalesef. Bir kere ağızda çıkmaya görsün; ne konuşturur, ne de rahat yemek yedirir.

Aft Nedir?

Ortası beyaz kenarları kırmızı, düğme şeklinde delinmiş görünen ağrılı yaralara “aft” deniliyor. Toplumda görülme sıklığı ise yüzde 20’yi buluyor. Yaşam kalitesini son derece bozan aftlar, birçok nedenden ortaya çıkabildiği gibi kimi zaman da hiç nedensiz yere ortaya çıkıveriyor. Peki ama ağızda çıkan aftları tedavi etmenin doğal bir yöntemi vardır. İşte aft, pamukçuk acısını hafifleten doğal tedavi yöntemlerinden bazıları:

1) Nane ve Okaliptüs Yağı ile Tedavi

Malzemeler:

2 yemek kaşığıdoğal sızma zeytinyağı (veya üzüm çekirdeği yağı)

10 damla nane yağı

8 damla okaliptüs yağı

Püskürtme pompalı cam şişe

Hazırlanışı:

Cam şişeye tüm malzemeleri yerleştirin. Şişeyi çalkalayın.Aftlı bölgeye sprey ile sıkın. Her kullanımdan önce şişeyi iyice çalkalamayı unutmayın.

2) Adaçayı ile Gargara

Malzemeler:

2 çay kaşığı adaçayı

1 su bardağı kaynamış temiz su

Hazırlanışı:

Koyu renkli cam bir kavanoza adaçayı yapraklarını yerleştirin ve 24 saat demlemeye bırakın. Ardından bir yudum adaçayından alıp ağzınızda 1-2 dakika bekletin, ardından ağzınızda gargara yaparak tükürün. Sabah, öğlen, akşam bu suyla ağzınızı çalkalayın.

3) Balla Gelen Mucize

Malzemeler:

2 yemek kaşığı organik bal

sıcak su

Hazırlanışı:

Gece yatmadan önce ağzınızı ballı sıcak su ile çalkalayın. Ya da balı çok az suyla sulandırıp aftlı bölgeye macun gibi sürün vebekletin.

4) Hindistan Cevizi Yağı ile Tedavi

Anti-inflamatuar, antimikrobiyal özelliğe sahip hakiki hindistan cevizi yağı, aynı zamanda inanılmaz lezzetlidir. Ağızda çıkan aftlara, pamukçuklara da iyi gelir.

İhtiyacınız Olacak Malzemeler:

Doğal hindistan cevizi yağı

Temiz ellerinizle veya pamuklu kulak çubuğu ile hindistan cevivizi yağını aftlı bölgeye sürün. Biraz kalın bir tabaka halinde sürün. Hindistancevizi yağı kolayca erir endişelenmeyin. Daha katı kıvamda olması için 1 çorba kaşığı balmumu ilave edebilirsiniz.

Ağızda Aft Çıktığında Nelerden Kaçınmalı?

Aft çıktığı dönemlerde; baharatlı yiyeceklerden, asitli mevyelerden,ceviz ve taze ananas gibi tahriş edici gıda tüketiminden uzak durmak gerekiyor. Ayrıca çok sıcak yemek ve çok sıcak içecekler de kesinlikle yasak.

Konular :