HASTALIKLAR

Sosyalleşmek Bağışıklığı Güçlendiriyor

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 25.02.2020

Kaliteli Sohbet Bağışıklığı Güçlendiriyor

Dünyaca ünlü Psikolog Dr. Guy Winch, özel bir firmayla yürüttüğü uluslararası iş birliği kapsamında İstanbul’a geldi. Dr. Guy Winch, birbirimizle kurduğumuz kaliteli iletişimin duygusal bağışıklığımızı güçlendirerek hayatımıza değer kattığını ifade ederken 15 dakikalık kaliteli bir sohbetin bile olumlu etkilerini hissettiğimizi paylaştı.

Kaliteli İletişim Duygusal Bağışıklığımızı Güçlendiriyor!

Duygusal sağlık alanında uzman psikolog Dr. Guy Winch’i İstanbul’da ağırladı. Dünyanın en ilham verici konuşmacıları arasında yer alan ve kitapları 26 dile çevrilen Dr. Guy Winch, gerçekleştirilen toplantıda Türkiye de dahil farklı ülkelerde ve farklı kültürel yapılarda gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı.

Kaliteli İletişimin Duygusal Sağlık AçısındanÖnemi Büyük

Dr. Guy Winch, kaliteli iletişimin hayata karşı duygusal bağışıklığımızı güçlendirdiğini söyledi:

“İnsanlar sosyal varlıklardır. Bir gruba ait hissetmek ve insanlarla anlamlı bağlar kurmak doğamızda var. Bu bağların derinliği, yani kalitesi duygusal sağlığımız için değer yaratır. Kaliteli iletişim en basit anlatımıyla duygularımızı, hayallerimizi, hedeflerimizi birbirimizle paylaştığımız, kendimizi karşımızdaki insana daha yakın hissettiğimiz ve bize iyi hissettiren iletişimdir.

Fiziksel Sağlığımız Kadar Duyusal Sağlığımız da Önemli

Tamamen anda olduğumuz, karşımızdakini dinlediğimiz ve derinlemesine sohbet ettiğimiz en az 15 dakikalık bir kaliteli iletişim bile duygusal sağlığımıza çok önemli katkılar sağlayabilir. Bu noktada kültürel ritüeller iyi bir araç olabilir." dedi.

Duygusal sağlığın en az fiziksel sağlık kadar önemsenmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Guy Winch, “Tıpkı fiziksel sağlığımızı korumak için çabaladığımız gibi duygusal sağlığımızı da kontrolümüz altında tutmamız gerekiyor. İnsanların duygusal bağışıklıklarını daha güçlü kılan kaliteli iletişimi bir öncelik haline getirmesi.” dedi.

Konular :