HASTALIKLAR

Sık Sık Boğaz Ağrısı Yaşıyor musunuz?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 03.11.2015

Sık Sık Boğaz Ağrısı Yaşıyor musunuz

Boğazda kızarıklık ve yutkunurken ağrı ve acı duyulması ile ortaya çıkan bu hastalıkta boğaz yara varmış gibi hassas olur ve şişer. Ağrı ile birlikte ateş ve tıkanıklık da görülebilir. Bu semptomlar genellikle çabuk geçer. Fakat yaşam kalitenizi düşürür. İşte boğaz ağrısına iyi gelen bitkisel tedavi yöntemleri.

Çok sık görülen bu hastalığa virütik veya bakteriyal enfeksiyonlar, alerji, kuru hava, duman veya havadaki diğer zararlı maddeleri solumak neden olur. Boğaz ağrısı genellikle, soğuk algınlığı, grip, larenjit veya bulaşıcı bir hastalık olan infeksiyöz mononükleozon (öpüşme hastalığı) ilk belirtisidir.

Boğaz Ağrısını Bitkisel İlaçlarla Tedavi Edilebilir mi?

• Günde 3 ila 6 kez kekik, hidrastis ya da mür çayı ile veya içine bunlardan birinden birkaç damla damlattığınız az miktar su ile gargara yapın.

• Adaçayını bir çay kaşığı elma sirkesi ile karıştırarak da gargara yapabilirsiniz.

• Bu bitkiler hem antiseptiktir, hem de ferahlatıcıdır.

• Özellikle mevsim geçişlerinde ve kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için günde 2 fincan ekinezya veya adaçayı için.

• Boğazınız çok ağrıyorsa veya öksürük varsa ferahlatıcı olarak bunlara sığırkuyruğu, hatmi veya öksürük otu katın. Tıkanıklık veya ateş oluyorsa, mürver çiçeği, civan perçemi ve nane de ekleyin.

• İçine bir çay kaşığı limon suyu veya elma sirkesi karıştırılan bir bardak ılık suyla gargara yapmak boğaz ağrısının geleneksel ilacıdır. Bu sıvılarda bulunan asit, çoğu zaman hastalığa neden olan bakteri ve virüslerin düşmanıdır.

• Bir çay kaşığı tuzu ılık suyla karıştırın. Bununla günde altı kez gargara yapın veya ağzınızı çalkalayın.

Boğaz Ağrısından Nasıl Korunabiliriz?

1. Vücudu sıcak tutun.

2. Her gün en az altı bardak kafeinsiz ve alkolsüz sıvı alın.

3. Sigara içmeyin ve kirli havadan kaçının.

4. Folik asit, A, B, C, D ve E vitaminleri ve flavonoidler, demir, magnezyum ve çinko bakımından zengin yiyecekler yiyin. Daha bol çiğ sebze ve meyve yiyin ve rafine karbonhidratlar, kafein ve alkol tüketiminizi kısıtlayın.

5. Her gün yemeklerinize birkaç diş dövülmüş çiğ sarımsak katın.

Unutmayın!

Oturduğunuz ve yattığınız odadaki kaloriferlerin yakınına bir tas su koyarak ve evinize salon bitkileri alarak havayı nemlendirin.

Konular :