GENEL SAĞLIK

Yorgunluğa ve Bitkinliğe Karşı Ne Yapmalı?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 29.08.2016

Yorgunluğa ve Bitkinliğe Karşı Ne Yapmalı

Günlerin kısaldığı ve havaların soğumaya başladığı sonbahar ayında, uzman tavsiyelerine kulak vererek sağlıklı bir başlangıç yapmanın şimdi tam zamanı!

Sağlıklı ve düzenli bir beslenme programı sayesinde, mevsim değişikliklerini formunuzu koruyarak ve yenilenerek geçirebilirsiniz!

Sonbaharda Sağlıklı Beslenin, Yenilenir

Sıcak yaz aylarından sonra fiziksel aktivitenin azaldığı sonbaharda metabolizmamız yavaşlamaya başlar. Sonbaharda bağışıklık sisteminin daha çok güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekenBeslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan metabolizma hızını korumak ve sağlıklı bir mevsim geçişi yapmak isteyenlere harika öneriler.

Taze Meyve ve Sebzeler Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Havaların soğuması iştah metabolizmasına etki yaparak yemek yeme isteğini artırır. Bu durumda yolumuz mutfaktan daha çok geçer ve abur cubur dediğimiz gıdalara yönelme artar. Sonuç olarak kilo almak kaçınılmaz olur.

Sonbahar sağlıkla yenilenme zamanı!

Mevsimler değişirken genellikle kendimizi yorgun, halsiz ve isteksiz hissederiz. Sonbahar mevsimi ile birlikte, güneşin etkisinin yavaş yavaş azalması, ısının düşmesi de psikolojimizi ve vücudumuzu oldukça etkiler.

Her Besin Grubundan Beslenilmeli

Özellikle her besin grubundan gün içinde vücudumuza uygun miktarlarda almak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve mevsim hastalıklarından korur.

Sonbaharda Yorgunluk

Sonbaharın yorgunluğunu yok eden gıdalar

• Her sabah uyandıktan sonra 1 saat içinde kahvaltıyı yapmış olmalısınız. Kahvaltıda yumurta, peynir, mevsim yeşillikleri, tam buğday veya çavdar ekmeği ana besinler olmalı.

• Kahvaltıdan 2-3 saat sonra ara öğün alternatifi olarak taze sütle yapılmış kahve içmek sonbaharın tadını çıkarmanıza yardımcı olur.

• Sonbahar sebzelerinden karnabahar, bamya, barbunya, ıspanak, kereviz, semizotu, lahana gibi sebzelere sofranızda yer verin. Mevsimine uygun taze sebzelerle beslenmek metabolizmanızı güçlü kılar.

• Öğle yemeğinizde sebze yiyecekseniz yanında mutlaka protein grubu yoğurt veya ayran tüketmeye özen gösterin. Süt grubu besinlerin içeriğindeki protein ve yağ uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.

• Öğlen yemeğinde sebze yerseniz akşam yemeğinde et grubuna yönelmenizde fayda var. Zeytinyağlı salata ve tam buğday ekmeği ile birlikte kendinize sağlıklı bir öğün oluşturabilirsiniz.

• Meyve alternatifi olarak başrolleri; armut, ayva, elma, incir, kivi, mandalina, nar ve portakal alsın. Mevsim meyvelerini porsiyonlarına uygun tüketmek günlük almanız gereken besin elementleri ihtiyacınızı karşılamanız için en sağlıklı yoludur.

• Gün içinde 2.5 litre su için. Su, her mevsimde tüketilmesi gereken en temel gıdadır.

• Spor yapmak metabolizmanızı hızlandırır. Mevsim geçişlerine adapte olmaya çalışan vücudunuza dost olur. Her gün yarım saatlik orta tempolu yürüyüşler bedeninize yapacağınız en büyük iyilik olacaktır.

Konular :