GENEL SAĞLIK

Menopozdaki Kadınların Çoğu Neden İdrar Kaçırır?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 12.10.2017

Menopozdaki Kadınların Çoğu Neden İdrar Kaçırır

Menopozdaki kadınların yüzde 70’i idrar kaçırıyor

İdrar kaçıran kadınlar orgazm sorunu yaşıyor

Kadınların küçük sırrı olarak nitelendirilen idrar kaçırma aslında çok büyük bir sorun. Menopozdaki kadınların yüzde 70’i idrar kaçırıyor. Bu sorunu yaşayan kadınların yüzde 76’sı orgazm problemi yaşıyor.

Bu çarpıcı rakamlar Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın yeni kitabı Mutlu Aile İçin Pozitif Cinsellik kitabından. Prof. Dr. Karaman, Motto Yayınlar’ından çıkan kitabında, mezara götürülecek bir sır olarak saklanan, yaygın sorun hakkında şu bilgileri veriyor:

Menopozdaki Kadınların Çoğu Neden İdrar Kaçırır

Menopozdaki Kadınların Çoğu Neden İdrar Kaçırır

“Amerika’da üreme dönemindeki kadınların üçte birinde, menopozdaki kadınların yüzde 50 ila 60’ında bu durum söz konusu. Türkiye’de bizim kendi kliniğimizde çıkan çok kıymetli bir yayınımız var, orada menopozdaki kadınlarda yüzde 70 idrar kaçırma ve organ sarkması var.

Yüzde 70 oranda idrar kaçırma, 100 kadının 70’i, 10 kadının yedisi demektir.

Yüzde 70 oranında organ sarkması ve idrar kaçırma görülen grubun yüzde 76’sında orgazm problemi olduğu ve yüzde 70’inde tatminde azalma olduğunu biliyoruz. Şimdi çok daha dramatik rakamlar vereceğim:

YÜZDE 60’I BU YÜZDEN TERS İLİŞKİYE GİRER

Kadınların yüzde 50’si bunu kocalarından saklamaktadır. Yüzde 20’si bir bahane bulup tuvalete gidip öyle ilişkiye girmekte, yüzde 25 kadarı ilişkiyi kısa kesmektedir.

Daha da dramatik bir şey var; yüzde 60’ı ters ilişkiye girer; bunu mecburen, çok kaçırdığı için yapmaktadır. Esasında eşi ile beraber olmayı da istemektedir, fakat bu sorundan dolayı erken menopoza girer. O dönemde de cinselliği asla kaybetmemektedir ama bu sorun nedeniyle eşi ile beraber olmaktan kaçınmaktadır. Bu da ailenin mutluluğuna, cinsel hayatına ciddi darbe indirmektedir.

Menopozdaki Kadınların Çoğu Neden İdrar Kaçırır

Menopozdaki Kadınların Çoğu Neden İdrar Kaçırır

UTANILACAK BİR KUSUR DEĞİL

Bizim bu konuyu bu kadar irdeleme sebebimiz de zaten bu öneminden dolayı. Düşünün ki, ailesi ile duygusal olarak bağımlı, eşini seven ama bu “kusurundan” dolayı ilişkiden kaçmaya çalışan bir kadın. Bu ne kadar büyük bir talihsizliktir. Bununla yaşamaya mecbur kalır, buna çare aramamak, bunu eşinden saklamak, bunu utanılacak bir kusur gibi görmek ne kadar acıdır. Aslında bu kusur değil; doğal olarak, yaşıyla, doğum sayısıyla, genetik yapısıyla başına gelmiş bir hadisedir, bunun çaresi vardır. Çok da güzel tedavi edilebilir.

TEDAVİSİ KOLAY, 20 DAKİKA SÜRÜYOR

Bugün artık çok güzel yöntemler var, meş dediğimiz bazı şeyleri kullanarak, sonuçta maksimum 20 dakika süren ve komplikasyon riski son derece düşük olan, karının hiç açılmadığı, hastanın ertesi sabah evine gittiği, aynı laparaskopik cerrahiler gibi cerrahiler var.

Ehil ellerde yapıldığı zaman idrar kaçırma konusunda tüm bu ameliyatlardan sonra çok fazla problem çıkmıyor.”

Konular :