GENEL SAĞLIK

Her Mesleğin Kuru Yemişi Farklı

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 19.08.2016

Her Mesleğin Kuruyemişi Ayrı

Araştırmacılara göre, her mesleğin kuruyemişi ayrı. Peki sizinki hangisi?

İş Hayatınızdaki Başarı İçin Kuru Yemişlerden Destek Alabilirsiniz

Her yeni gün, aynı işi yapmak bazen size sıkıcı gelebilir. Hatta bu durum iş performansınızın düşmesine dahi neden olur. Böyle zamanlarda beyninizin neye ihtiyacını olduğunu biliyor musunuz? Beslenme uzmanlarına göre, doğru kuru yemiş tüketildiğinde beynin performansı yükseliyor ve bu da iş hayatındaki başarıyı doğal olarak yükseltiyor!

Yüksek protein ve düşük karbonhidrat içeren, doymamış yağ oranı yüksek, mineral, vitamin, antioksidan ve fenolik maddelerce zengin olan kuruyemişler insan beslenmesinde önemli bir besin kaynağı aslında.

Eğer İşinizde Rakamlarla Haşır Neşirseniz Cevizden Vazgeçmeyin

Meslek performansınızı artıracak kuruyemişler olduğunu biliyor muydunuz? Araştırmalara göre, dikkat gerektiren özellikle finans sektörü gibi rakamlarla içli dışlı bulunanların Omega 3, Omega 6, fosfor ve kalsiyum zengini cevizi tüketmeleri gerekiyor.

Kalp veDamar Dostu Olarak Bilinen Ceviz,Aynı Zamanda Zihin Yorgunluğuna İyi Geliyor

Ceviz, iyi bir lif ve protein, tekli ve çoklu doymamış yağ, flavonoid kaynağıdır. Antioksidan değeri yüksektir. Yüksek antioksidan özelliğinden dolayı kanser, alzhaimer gibi hastalıklarından korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kalp ve damar dostu ceviz

Ceviz, kalp ve damar dostu olduğu için hem zihin yorgunluğunu gideriyor hem de enerji veriyor.

Antep fıstığı beyin ve göz için önemli

Kreatif işlerde çalışanların kuruyemişleri ise yine ceviz, fındık ve fıstık.

Bu kuruyemişler, zihin açıcı özellikleriyle ön plana çıkıyor. Antep fıstığı ise grafiker, ressam, tasarımcı gibi görsel meslek grubundakilere öneriliyor. Çünkü, Antep fıstığı beyin ve göz için önemli olan protein ve B1 vitamini yanında fosfor ihtiyacınını da yüzde 35’ini karşılıyor.

Öğrenciler Kuru yemiş yemeli

6 Yaş Üstü Tüm ÖğrencilerKuru Yemişleri Mutlaka Tüketmeli

Araştırmacılar, kuruyemişi özellikle obezite, diyabet ve yüksek kolestrerol hastalarına ancak doktorların uygun gördüğü miktarlarda öneriyor ve bir de not düşüyor: Tüm kuruyemişler, alerjik reaksiyona sebep olmadığı sürece altı yaş üstündeki tüm öğrencilere özellikle yedirilmeli!

Konular :