DİYET

Yeni Yeme Kültürü ile Kolay Kilo Vermenin 7 Yolu

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 31.03.2015

Kilo Vermenizi Zorlaştıran Eski Alışkanlıklarınızı Şimdi Bir Kenara Bırakın!

Beslenme alışkanlıklarınızı değiştiriyorsunuz. “Alışkanlık” dediğimizde, içine biraz bağımlılıklarımız, biraz ‘başka türlüsü nasıl olur acaba?’ tedirginliklerimiz girdiği, ‘diyet denilen şey yavan ve tatsız şeyler yeme sürecidir’ ön yargısı kulağınızda çınladığı için zorlanabilir yer yer mutsuz hissedebilirsiniz. Peki ya öyle değilse? Ya sizi yavaşlatan ve işinizi zorlaştıran şey koca bir kuruntu bulutundan ibaretse?

Diyetisyen Taylan Kümeli'den kalıcı ve sağlıklı kilo vermenin 7 Püf Noktası:

1. Diyetin ilk günü zordur derler. Oysa ikinci gün, ortaya koyacağınız bakış açınız çok önemli. O gün kalktığınızda ‘vay be dün başardım, demek ki oluyor bu iş!’ cümlesini kendinize mutlaka tekrar edin.

2. Uzmanınızın sizin için yazdığı tarifleri baharatlarla tatlandırın ve mutlaka güzel bir sunumla kendinize hazırlayın.

3. Su tüketimini kendinize hatırlatmak için, ferah bir sürahiyi ve büyük bir bardağı göz önüne koyun. Bu görüntünün yalnızca su içme fikrini desteklemediğini aynı zamanda içinizi açtığını fark edeceksiniz.

4. Diyette olduğunuz fikrini sürekli hatırlıyorsanız eğer, sürekli yemeyi düşünüyorsunuz demektir. O halde, sizi bu düşünceden uzaklaştıracak bir uğraş edinmeye ne dersiniz. Böylelikle, bu süreçte artı bir kazanım edinmiş

olursunuz.

5. Bu yola öncelikle kendiniz için çıktığınızı unutmayın. Bu dünyada kendisi için bir şeyler yapanların sayısı çok azaldı… O halde siz o özel insanlardan birisiniz.

6. Kendinizi çeldiricilere karşı sınayın. Bir kere onları görmezden gelmeyi başarırsanız, sizi alt etmeleri artık çok zor. Lütfen düşünün… Bir dersi başaramadığını söyleyen bir öğrenci, o dersle ilgili bir soru çözmeyi başardıktan sonra daha inanç doludur. Üstelik, üstesinden geldiği sorular arttıkça o dersi sevmeye bile başlayabilir. Yani kendinizi sınamaktan çekinmeyin. Başardığınızda hem kendinizi hem de bu süreci daha çok seveceksin.

7. Klasik bir lokantanın mönüsünü düşünün. Akşam, öğlen, sabah sofranızda bulunan yemekleri… Hepsi birbirine benziyor değil mi? Oysa listenizde yeni şeyler var. Yeni içecekler, yiyecekler… Damağınızın ufku genişleyecek. Yani bu aynı zamanda yeni bir yeme kültürüne yelken açmaktır!

Konular :