DİYET

İştahı Bastıran, Metabolizmayı Hızlandıran Çay Tarifleri

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 07.04.2015 - Güncelleme : 09.07.2022

İştahı Bastıran Metabolizmayı Hızlandıran Çay Tarifleri

Kilo verirken en sık yaşanan sorunlardan biridir ödem. Yani, şişkinlik problemi.Yediklerinize dikkat ettiğiniz halde, tüm besinlenme önerilerini uygulamanıza rağmen; kilo veremediğinizi üstelik kilo aldığınızı tartıya çıktığınızda anlarsınız. Bu kadar çok çabalamanıza rağmen kilo verememeniz moralinizi altüst eder. Kilo vermeye yönelik motivasyonunuz azalır ve tekrar tıkınırcasına yemek yemeye ya da hatta eskisinin iki katı yemeye başlarsınız. Aslında kilo vermişsinizdir fakat şişkinlik sorununuz olduğu için bunu tartı da göremez.

Bu durum size hiç yabancı gelmiyor öyle değil mi?.. Siz de birçokları gibi sık sık şişkinlik veya gazdan şikayetçi misiniz? Öyleyse kilo vermek, vücuttaki su tutulmasını önlemek, toksinlerden arınmak ve sağlıklı bir cilde kavuşmak içinen etkili bitkilere mutfağınızda yer açın!


Sindirim Sistemini Düzenleyen Bitkiler Nelerdir?

Doğal bitkilerin, büyülü değil adından da anlaşıldığı üzere doğal etkileri vardır. Eğer dengeli beslenilip, düzenli egzersiz yapmaya dikkat ederseniz bu bitkilerin gücünü çok daha kısa sürede görebilirsiniz.Bir türlü kontrol altına alamadığınız iştahınızı bastırmak, metabolizma hızınızı artırmak istiyorsanız vereceğimiz önerileri bir kenara mutlaka not edin.

Kendi zayıflama çayınızı, kendi damak tadınıza göre hazırlamak isterseniz bu doğal otlardan faydalabilirsiniz:

Kilo Kaybı İçin En İyi Bitkiler Nelerdir?

Sadece kalın bağırsağınızın kilolarca toksin madde barındırdığını biliyor muydunuz? Çeşitli nedenlerle vücuttan atılamayan besinler çok kısa sürede bağırsakta toksin hale geliyor ve sağlığımızı tehdit ediyor. İşte bu bitkiler vücutta biriken toksinlerden kurtulmanıza yardımcı oluyor:

  • Isırgan Yaprağı: Çok besleyici bir bitki olan ısırgan yaprakları, vitamin ve minarellerden zengin klorofil içerir. Isırgan yaprağı aynı zamanda karaciğer ve böbreklerin işlevini artırma özelliği olduğundan kan temizleyici olarak kabul edilir.

  • Sinameki: Senna yani sinameki vücutta doğal müshil görevi görür. Sindirim sistemini düzenler, vücudu toksinlerden arındırır.

  • Karahindiba Yaprağı: Kanı temizleyer; yanikandaki asidi nötralize etme özelliği vardır. Etkisi ısırgan yaprağına benzer. Çok besleyicidir; yüksek vitamin ve mineral içerir. Vücudu temizlemeye ve toksinlerden arındırmaya yardımcıdır.

  • Hatmi Kökü: Bağırsakta biriken toksinleri emerek, vücudun normal dengesine kavuşmasın yardımcı olur. Sindirim sistemini yatıştıran, dengeleyen hatmi kökü,aynı zamanda harikabir idrar söktürücüdür.

  • Kaygan Karaağaç Kabuğu: Bu bitkinin detıpkı hatmi kökü gibi bağırsakları temizleme özelliği bulunur.

  • Tarçın çubuğu: Antibiyotik ve anti-mantar özelliği yüzyıllardır bilinen tarçın, mükemmel lezzetli doğal ilaçlardan biridir. Tarçın sindirim sisteminin düzenli çalışmasını destekler. Vücudu ısıtır.

  • Zencefil Kökü: Zencefil kökü, daha çok soğuk ve grip savaşçısı olarak bilinir. Fakat zencefil kökü aynı zamanda vücutta biriken aşırı toksinleri atmaya yardımcı olur. Sindirim sistemini ve böbrekleri temizler. Tıpkı tarçın çubuğu gibi vücudu ısıtarak dolaşımı artırır.

  • Rezene Tohumu: İştahı düzenleyen rezene, aynı zamanda sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Böbrek fonksiyonlarının işlevselliğini artırır ve karaciğeri temizler.

Bu bitkilerden çay nasıl hazırlanır?

Bu bitkilerden dilediğiniz herhangi birini seçin. Bir tutamını kaynar suya atın, ağzı kapalı kapta5 dakika bekletin, süzün.

Günde 1-2 fincandan fazla tüketmeyin.

Önemli:

Düzenli ilaç kullanıyorsanız bu bitkileri kullanmadan önce mutlaka doktorunuzun onayını alın.

Tokluk Hissi Veren Zayıflama Çayı

Doktorunuza danıştıktan sonra tüketin. Hamileler ve emziren anneler için uygun değildir.

Malzemeler:

1 tutam tomurcuk yeşil çay
1-2 yaprak hibisküs
1 tutam biberiye
1 tutam mate
1 tutam funa yaprağı
1 tutam biberiye
1 çimdik chia tohumu

Hazırlanışı:

500 litre suda 5 dakika bekletin. Süzün ve için.

Konular :