BESLENME

Kanser ve Depresyona Karşı Fıstık

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 03.12.2016

Kanser ve Depresyona Karşı Fıstık

Fıstık, asırlardır besin kaynağı olarak tüketildiğini ve çeşitli faydalarından dolayı alternatif tıp alanında da kullanılıyor.Uzmanlar, sevilerek tüketilen fıstığın adı gibi düzenli ve dengeli tüketiminin de kişinin sağlığını da güzelleştireceğini belirtiyor.

Fıstığın Bilinmeyen Faydaları

Dünyada ve Türkiye'de en çok görülen kanser ve depresyon hastalıklarına karşı kalkan görevi gören fıstık, formunu korumak isteyenler için de birebir. Gıda Mühendisi Ayşe Orhan, fıstığın bilinmeyen faydalarını anlattı.

Depresyon dünyanın en yaygın olarak görülen hastalıklarından biri… Kanser ise herkesin korkulu rüyası. Ancak her iki hastalık için de bir koruma kalkanı var; fıstık yemek. Fıstığın, sinir sisteminden bağışıklık istemine ve kan şekeri düzenlemesine kadar pek çok faydası var.

Fıstık, Doğru Tüketildiğinde Formu Koruyor

İçerdiği zengin miktardaki vitaminlerden dolayı fıstığı sağlık açısından da önemli kılmaktadır. 100 gramlık fıstık, ortalama 567 kalori içermektedir. Fıstık A, E, C vitaminlerini içerirken, demir, bakır, kalsiyum ve magnezyum açısından da oldukça zengin sayılır.

Mide kanserine yakalanma riskini azaltan fıstık, cilt sağlığını korur, kalp sağlığına iyi gelir, antioksidan özelliğinden dolayı genel sağlık için faydalıdır.

Fıstık Kolon Kanserini Önlüyor

Aynı zamanda güçlü bir antioksidan özelliğine sahip olduğu için iç organlar dahil deri hastalıklarına yakalanma riskini azaltabilir bir besin olan fıstığın özellikle kadınlar tarafından daha çok tüketilmesi faydalı. Fıstık, özellikle kolon kanserine yakalanma riskine karşı tüketilmesi önerilen bir gıda. Fıstığın içerdiği polifenolik asitler, kalp sağlığı yanında sinir sağlığı için de faydalıdır.

Düzenli Fıstık Tüketimi Düşük Riskini Azaltıyor

Triptafon içerdiği için düşük serotine seviyesini yükselterek, depresyona neden olan etmenleri ortadan kaldırmayı sağlar. Gebelik öncesi veya esnasında fıstık tüketimi, folik asit oranını düzenler. Böylece döllenmeye de yardımcı olurken, düşük riskini azaltır.

Konular :