HAMİLELİK DÖNEMİ

Anne Adaylarına 4 Duygusal Dayanıklılık Planı Önerisi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 21.05.2015

Anne Adaylarına 4 Duygusal Dayanıklılık Planı Önerisi

Anne adaylarının ve yeni anne olanların duygusal açıdan daha sağlıklı, daha mutlu olmaları sağlayacak; mutsuz ve kederli anlarıyla başa çıkabilmelerini sağlayacak çok etkili öneriler:

Gevşeyin ve Kendinizi Duygularınıza Bırakın

Bebek doğduktan birkaç gün sonra, yeni anne olmuş kişilerin yaklaşık yarısı üzgün ve tedirgin olurlar. Ayrıca ruh hallerinin sık sık değişmesi oldukça yaygın görülen bir durumdur. Bu "annelik hüznü"nün nedeni muhtemelen hormon seviyesindeki ani düşüşlerdir, diğer bir taraftan doğumun yoğunluğunun ardından hissedilen düş kırıklığı ile bağlantılı da olabilir. Bununla başa çıkmanın en iyi yolu gevşemek ve kendinizi duygularınıza bırakmaktır.

Anne Adaylarına 4 Duygusal Dayanıklılık Planı Önerisi

1) Vitamin ve Mineral Bakımından Dengeli Beslenin

Annelik hüznü genellikle geçicidir; fakat bazen birkaç hafta boyunca sürebilir. Fiziksel ihtiyaçlarınıza öncelik tanıyın –kan şekeri seviyenizin düşmemesi için sık aralıklarla sağlıklı bir şekilde beslenin, bol miktarda sıvı tüketin ve bebeğiniz her uyuduğunda siz de uyuyun.

İyi beslenme depresyon döneminde faydalıdır. Yağlı balıklardaki yağ asitleri sağlıklı bir sinir sistemine sahip olmanıza yardımcı olur; kalsiyum (süt ürünlerinde, yeşil sebzelerde, kuruyemişlerde, fasulye ve mercimekte bulunur) ve magnezyum (kuruyemişlerde, yeşil yapraklı sebzelerde, bağday özünde, soya fasulyesinde ve tam tahıllı yiyeceklerde bulunur) da faydalıdır. Demir seviyenizi ölçtürün. Kansızlık kendinizi uyuşuk hissetmenize neden olur, ayrıca bir araştırmaya göre düşük demir sevyiesi çocuğunuzla aranızda geliştireceğiniz bağa engel olur. Tabletlere göre sıvı demir daha kolay sindirilrirken, yağsız kırmızı et, yağlı balık, bakliyat, kuruyemiş, koyu yeşil sebzeler ve kuru meyve iyi beslenme kaynakladırı. C vitamini. Demirin vücut tarafından emilmesine yardımcı olur. Turunçgiller iyi bir C vitamini kaynağıdır.

2) Sevdiklerinize İletişim Kurarken Açık ve Net Olun

Eşinize, yakın arkadaşlarınıza ve sağlık uzmanlarına duygularınız konusunda açık olun. Doğum hakkında karmaşık duygularınız varsa bu konuda doktorunuza konuşmanızın faydası dokunabilir.

3) Düzenli Masaj YaptırmakBedeninize ve Ruhunuza İyi Gelecektir

Anne Adaylarına 4 Duygusal Dayanıklılık Planı Önerisi

Kendinize doğum sonrası masajı ya da akupunktur tedavisi yaptırabilirsiniz.


Anne Adaylarına 4 Duygusal Dayanıklılık Planı Önerisi

4) Doğum Sonrası Egzersiz Yapın

Bebeğinizle tek başınaysanız, mutlaka her gün biriyle görüşün. Keyfiniz yoksa, her gün tempolu yürüyüşler ve doğuml sonrası yoga, pilates gibi fiziksel egzersizler yapın. Doğumdan altı hafta sonra –doktorunuzun onayı ile- hafif egzersiz sınıflarına katılabilir ya da yüzmeye gidebilirsiniz.

Konular :