DOĞUM VE SONRASI

Doğumdan Sonra Yorgunluğu Doğru Nefes ile Yenin

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 09.06.2015

Doğumdan Sonra Yorgunluğu Doğru Nefes ile Yenin

Uykusuz ve yorgun geceler muhtemelen ebeveynliğin en zor tarafıdır. Her ebeveyn belli bir noktada yorulur; bazıları yorgunluktan ilk haftaları ve ayları hayal meyal hatırlar. Öncelikle bebeğiniz olduktan sonra daha az uyuyacağınızı kabul edin. Ve doğru nefes teknikleriyle hem uykusuzlukla hem de yorgunlukla baş edin. İşte yeni doğum yapan anneleri rahatlatacak ipuçları.

Doğumdan Sonra Yorgunluğu Doğru Nefes ile Yenin

Doğumdan Sonra Yorgunluğunuzu ve Uykusuzluğunuzu Hafifletecek 7 Öneri

  1. Nefes verişinize yoğunlaşmanız rahatlamanıza yardımcı olur. Zor geliyorsa, nefesinizi verirken birden üçe kadar saymayı deneyin. Bunu yaparken, vücudunuzu gözden geçirin. Herhangi bir gerilimden kurtulmaya çalışın.

  2. Uykuya dalmakta güçlük çekiyorsanız, bebeğiniz içinolduğu gibi kendinize de bir yatma düzeni ayarlayın. Suya birkaç damla lavanta ya da papatya esnası ekleyerek ılık bir dış alın. Sütlü bir içecek için. Uyumadan önce yatakta uzun süre ne televizyon izleyin, ne de kitap okuyun.

  3. Gün boyunca, bebeğiniz her uyuduğunda siz de uyuyun. Gerçekten yorgunsanız bu zamanı günlük işlerinizi ya da telefon konuşmalarınızı yetiştirmek için kullanmayın; yatağa gidip dinlenin. Uyumasanız bile, sessizce uzanmak tekrar enerji depolamanızı sağlar.

  4. İyi ve sağlıklı beslenin. Aç olduğunuzda yorgunlukta baş etmek daha zordur.

  5. Sinir sisteminizi yatıştırmak için derin derin nefes alın. Ne zaman kendinize ayırabileceğiniz bir-iki dakika bulsanız, dik oturun, omuzlarınızı gevşetin ve nefes alıp verin.

  6. Yoga ya da pilates sınıfına gitmek için zaman ayırın. Sınıfın yeni anneler için uygun olup olmadığını kontrol edin. En iyisi profesyonel bir sınıfa gitmektir. (Bebeği birlikte götürebilir ya da egzersize yoğunlaşabilmek için bir arkadaşınızdan, akrabanızdan ya da eşinizden bebeğinize bakmasını isteyebilirsiniz.)

  7. Kendinizi gerçekten çok yorgun hissediyorsanız bile günde en az bir kere evden dışarı çıkın. Temiz hava ve çeşitli fiziksel aktiviteler hem size hem de bebeğe iyi gelir; ayrıca gün boyunca pek çok uyarana maruz bırakırsanız bebeğin geceleri daha iyi uyuduğunu göreceksiniz.

Konular :