DOĞUM VE SONRASI

Depresyonu Üzerinizden Atmanın 5 Yolu

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 21.11.2014

Depresyonu Uzerinizden Atmanin 5 Yolu

Ruh haliniz bulaşıcıdır, bu nedenle eğer moraliniz bozuksa, çocuğunuzun da morali bozulabilir, ki bu da sonuçta onda büyüme, davranış, uyku bozukluğu yanı sıra, diğer fiziksel ve duygusal bazı problemlerin oluşmasına sebep olabilir. Peki ama ne yapmalı? İşte uzman psikolojik danışmanların önerileri.

1.Çocuğunuz Olmadan Stres Atın

Eşinizle ya da yakın bir arkadaşınızla yemeğe çıkarak, dinlendirici bir banyo veya yirmi dakika yoga yaparak, kısa bir meditasyon ya da gevşetici bir egzersiz yaparak depresyonun ağırlığını üzerinizden atın ve hayatınızı biraz yavaşlatın.

Depresyonu Uzerinizden Atmanin 5 Yolu

2. Kendinizle İlgilenin

Vücudunuz için iyi olan zihniniz için de iyidir, sağlıklı bir yaşam iyi bir ruh sağlığını da beraberinde getirir. Gerekli miktarda uyumaya gayret edin, doğru ve düzenli yemek yiyin. Aşırı şekerli gıdalardan uzak durun. Bol bol egzersiz yapın. Egzersiz sırasında salgılanan endorfinler, kişinin moralini yükseltir.

3. İyice Ağlayın

Sizi bunaltan problemlerden kurtulmanın bir yolu da ağlayarak rahatlamaktır. Yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda, ağlamakla depresyonu başlatan kimyasal maddelerin gözyaşları aracılığıyla vücuttan atılarak morali düzelttiği belirlenmiştir. Bu nedenle, gözyaşınızın akmasına izin verin. Mümkün olduğu kadar çocuğunuz uyurken ya da evin dışındayken ağlayın. Eğer mümkün olmazsa da endişelenmeyin, çünkü sizi ağlarken görmesi onun için zararlı olamaz.

4. İyi Bir Kahkaha Atın

Psikologlar, zorla gülümsense ya da gülünse bile insanın moralinin yükseldiğini saptamışlardır. Komik bir video izleyin, saçma sapan bir komedi filmi izleyin, ya da gün içine sık sık çocuğunuza gülümseyin. Bu ikiniz için de iyi olacaktır.

5. Yardıma İhtiyacınız Varsa Yardım İsteyin

Eğer moral bozukluğu dönemleriniz sık sık tekrarlıyorsa ve verdiğimiz tüm bu öneriler işe yaramıyorsa, eğer üzüntünüz normal görevlerinizi (bir ebeveyn ya da birey olarak) aksatıyorsa, depresyonunuzu uykusuzluk, iştah kaybı, kendinize ya da ailenize karşı olan ilgi azalması, umutsuzluk, çaresizlik, kendinize zarar verme hisleri eklenmişse veya kontrolünüzü kaybetme durumuyla karşı karşıya iseniz o zaman hem kendinizin hem de çocuğunuzun iyiliği için derhal bir profesyonelin yardıma başvurmalısınız.

Konular :