SAÇ BAKIM VE MODELLERİ

Plajda Harika Saçlar İçin Maske Önerisi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 02.07.2015

Plajda Harika Saçlar İçin Maske Önerisi

Mevsim değişikliği, klorlu havuz suları, kızgın güneş, kimyasal işlemler saçın nemini alır ve saça zarar verirler. Saçınız çok kuru ve yıpranmış ise hindistan cevizi yağı ile saçlarınızı tedavi edebilirsiniz. Nemsiz, kuru, cansız, mat saçları canlandırmak için çok ama çok etkili bir maske tarifi. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Plajlarda pırıl pırıl saçlara kavuşmak için doğal ve pratik bir maske tarifi.

İhtiyacınız Olacak Malzemeler:

hindistan cevizi yağı(katı halde)

duş bonesi

saç kurutma makinesi

Nasıl Uygulanır?

  • Hindistan cevizi yağını temiz saça uygulayın.

  • Katı olarak satın aldığınız hindistan cevizi yağı dokunduğunuzda erir bu nedenle önceden eritmenize gerek yok.

  • Önce temiz saçlarınızı güzelce fırçalayın. Ardından saçlarınızaköklerden uca hindistan cevizi yağını sürün. Tüm saçlarınıza güzelce yayılmasına çok dikkat edin. Duş bonesini başınıza geçirin.

  • Saç kurutma makinesiyle 10-15 dakika saçlarınıza ısı verin. Ya da 30 dakika saçınızda bekletin.

  • Maskeyi saçlarınızdan çıkarmak için önce saçlarınızı soğuk suyla güzelce duralayın. Ardından her zamanki gibi şampuanlayın.

Aklınızda Bulunsun!

Daha fazla etki görmek istiyorsanız saçınıza bir gün izin verin ve hiçbir şekillendirici uygulama yapmayın. Hatta kendiliğinden kurumasına izin verin.

Saçları Sık Sık Yıkamak Doğru mu?

Her gün saçlarınızı yıkamak isteyebilirsiniz. Ama kafa deriniz yağlı olmadığı sürece buna hiç gerek yok. Sık sık şampuanla yıkamayın. Bir gün şampuanla yıkıyorsanız bir sonraki gün saçınızı yıkadığınızda yalnızca saç kremi kullanabilirsiniz.

Saçınız İçin Hangi Yağları Gereklidir?

Yani avokado, somon ve zeytinyağını bol bol tüketin. Bu gıdalarda kuru saç derinizi tıka basa nemlendirecek kadar yağ asidi bulunur.

Yatmadan Önce Saçlarınıza Bunları Yapmayı Unutmayın!

Saçınıza uyurken bile iyi davranmayı ihmal etmeyin. Uyumadan önce saçınızı bir fırça ile tarayarak saçlarınızdaki karışıklığı düzeltin. Fırçalama saç derisindeki yağların yayılmasını sağlar. Eğer saçlarınız uzunsa gevşek bir topuz yaparak uyuyun. Eğer saçınız kısaysa ipek bir yastık kılıfı üzerinde uyuyun. Çünkü bu daha az sürtünmeye neden olacaktır.

Konular :