SAÇ BAKIM VE MODELLERİ

Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin 2 Doğal Tedavi Yöntemi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 12.07.2016

Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin 2 Doğal Tedavi Yöntemi

İşte, yaz mevsiminde kuruyan saçlarınıza kaybettiği nemi, canlılığı ve parlaklığı geri kazandıracak 2 doğal saç maskesi tarifi.

Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin Evde Yapabileceğiniz Doğal Maske Tarifleri:

1. Öneri: Muzlu ve Ballı Saç Maskesi

Sağlıklı saç derisi için saç köklenin güçlendirmesi önemlidir. Muz, saç köklerini ve kuruyan saçları canlandırmaya yardımcı vitaminler, antioksidanlar, potasyum ve nemden zengindir.

Malzemeler:

1 adet muz

1/4 fincan bal

1/2 su bardağı yoğurt

Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin 2 Doğal Tedavi Yöntemi

Hazırlanışı:

• Muzu püre haline getirdikten sonra balı ve yoğurdu ilave edin. Maskeyi cam bir kasede yapın. Maskeyi mutlaka tahta bir kaşıkla karıştırın.

Maske Nasıl Uygulanır?

Karışımı saç diplerinize masaj yaparak yedirin ve tüm saçınıza uygulayın. Maskeyi saçınızda 30 dakika bekletin. Saçlarınızı bu sürede sıkıca sararsanız maske çok daha etkili olur. Ardından saçlarınızı bol soğuk suyla durulayın. Doğal bir şampuanla saçlarınızı yıkayın.

2. Öneri: Kuru ve Nemsiz Saçlar İçin: Avokado ve Yumurta Saç Maskesi

Yumurta sarısı, saçları kökten uca besler, saçlara ipeksi bir yumuşaklık kazandırır. Yazın güneşten kuruyan, sertleşen saç tellerini tedavi eder. Avokado ise saça kaybettiği parlaklığı geri kazandırır. İçinde saça parlaklık kazandıran B vitamini ve sağlıklı yağlar bulunur.

Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin 2 Doğal Tedavi Yöntemi

Malzemeler:

1/2 avokado

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Saç Maskesinin Hazırlanışı ve Uygulanışı:

• Avokadoyu püre haline getirin. İçine yavaşça yumurtayı ve zeytinyağını ilave edin. Bu karışımı cam bir kasede yapın. Maskeyi tahta bir kaşıkla karıştırın.

• Saçınızda 30 dakika bekletin. Ardından bol soğuk suyla saçlarınızı yıkayın.

• Bu maskeden sonra saçlarınızı kesinlikle sıcak su ile değil soğuk su ile durulamayı unutmayın. Yoksa yumurtanın kokusunu çıkarmak için epey uğraşabilirsiniz.

Konular :