MASKE VE KREM TARİFLERİ

Yaz Mevsimine Özel 3 Yüz Maskesi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 04.07.2016

Yaz Mevsimine Özel 3 Yüz Maskesi

Yaz mevsiminde cilt güzelliğinizi korumanın birçok doğal yolu var. Sıcak havada koyulaşan cilt tonundan kurtulmak; kuruyan ve nemini kaybeden cildi canlandırmak için 3 harika maske reçetesi veriyoruz sizlere.

Evinizin konforunda, yaz mevsimine özel bu yüz maskelerinin keyfini çıkarın.

İstenmeyen Bronzluktan Kurtulmak İçin: Domatesli Yüz Maskesi

Domatesin, istenmeyen bronzluktan kurtulmak için süperbir etkiye sahipolduğunu biliyor muydunuz? Bunun için 10-15 dakika bir domates dilimi ile yüzünüzü ovmanız yeterli. Bu yüz maskesi yazın kavurucu sıcak nedeniyle koyulaşan cildi, eski rengine getirmeye yardımcı olur.

Malzemeler:

• domates posası

• 1 çorba kaşığı bal

Nasıl yapılır?

Bu maskeyi hazırlamak çok ama çok kolay. Domates posasını balla karıştırın. Cildinize eşit bir şekilde uygulayın. Yüzünüzde kaşıntı hissetmeniz normal. 10 dakika sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın. Etkisini gördüğünüzde çok ama çok şaşıracaksınız!

Yazın Sıcaktan Kuruyan Ciltler İçin: Muz ve Kivili Yüz Maskesi

Kuru ciltler için harika bir maske önerisi. Bu maske kuru, donuk cildi nemlendirerek canlandırır. Haftada 1-2 kez uygulanabilir.

Malzemeler:

• ½ muz

• 1çorba kaşığı bal

• 2 yemek kaşığı kivi

Nasıl yapılır?

Bir kapta muzu ve kiviyipüre haline getirin. Balı ilave edin. Kalın bir krema haline gelecektir. Yüzünüze ve boynunuza maske tabakası uygulayın. 15-20 dakika kurumaya bırakın. Ardından bol su ile yüzünüzü yıkayın ve kurulayın.

Her Cilt Tipi İçin Nem Maskesi: Süt ve Ballı Yüz Maskesi

Bal, cildin kaybettiği nemi kazandırır. Sütün ve limonun cilttekikoyu lekeleri açma özelliği vardır.

Malzemeler:

• 1 çorba kaşığı bal

• 4 çorba kaşığı süt

• 2 yemek kaşığı limon suyu

Nasıl yapılır?

Bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. Yüzünüze eşit olarak yaymak için bir pamuk veya parmak uçlarınızı kullanabilirsiniz. Katmanı ikinci kez daha sürün. 10-15 dakika kurumaya bırakın. Soğuk su ile yıkayın.

Konular :