MASKE VE KREM TARİFLERİ

Sivilcelerden Kurtulmak İçin 5 Doğal Çözüm

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 05.03.2020

Sivilcelerden Kurtulmak İçin 5 Doğal Çözüm

Sivilcelerden Kurtulmak İçin 5 Doğal Çözüm

Cildimiz, vücudumuzun en büyük organıdır. Bizi güneşin, suyun, tozun ve kimyasalların sert etkilerinden korur. Zaman zaman beliren sivilce ve akne izleri ise en sık karşılaşılan cilt problemlerinin başında gelir.

Akneler, cilt gözeneklerinin vücudun hormonları tarafından üretilen aşırı yağ veya sebum ile tıkandığında ortaya çıkar. Bu durumda yapılacak en doğru hareket, sert kimyasallar kullanmaktan kaçınmak ve doğal akne ilaçları ile sorunları hafifletmektir.

Sivilce için doğal ev ilaçları kullanmak, kozmetik yola gitmekten çok daha güvenli, daha kolay ve uygun maliyetlidir.

İşte sizler için araştırdığımız sivilceler ve akne izleri için ev yapımı ilaç tarifleri…

Tarçın ve Bal maskesi: Bal ve tarçın, doğal akne tedavileri konusunda sağlam bir kombinasyon oluşturur. Tarçın, bakterilerin büyümesini önleyen antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve bal, mevcut bakterileri yok eden doğal bir antibiyotiktir. Gelelim nasıl hazırlandığına...

Tarçın ve Ballı Sivilce Maskesi Nasıl Hazılanır?

Bir çay kaşığı tarçın ile iki yemek kaşığı balı bir macun oluşturana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Maskeyi sivilcenin olduğu yerlerde, 10-15 dakika bekletin. Daha sonra yüzünüzü tamamen durulayın ve kurulayın.

Sivilce İçin Fesleğen Maskesi

Fesleğen macunu, akne ve sivilce için mükemmel bir Ayurveda tedavisidir. Elinizde taze fesleğen yoksa, kuru fesleğen yaprakları da işe yarayacaktır.

Nasıl Hazırlanır?

2-3 çay kaşığı ılık suya fesleğeni batırın ve bir macun oluşturun. Yüzünüzde yaklaşık 10 dakika bekletin. Maskeyi haftada 4-5 kez kullanın. bir sonraki bileşenle toner olarak kullanıldığında akne için en iyi doğal ilaçlardan biridir.

Elma Sirkesi ile Gelen Duru Cilt

Elma sirkesi, sivilcelerin temel nedeni olan bakterileri öldürür. Ayrıca cildin pH seviyesini dengeler, bu da bakterilerin yaşamasını zorlaştırır. Büzücü özelliği ile elma sirkesi ciltteki fazla yağı temizlemeye yardımcı olur. Bu nedenle, bu ilacı aşırı kullanmayın çünkü cildinizi kurutabilir.

Saf, filtresiz ev yapımı elma sirkesi ve içme suyu. alın; 1 tatlı kaşığı sirke ile 3 yemek kaşığı içme suyunu karıştırın. Karışımı pamuğa ve sivilce lekelerinin üzerine uygulayın. 10 dakika bekletin ve ardından cildinizi durulayın. Bunu günde birkaç kez tekrar uygulayın ve her uygulamadan sonra yüzünüzü iyice yıkayın.

Sivilcelerden Kurtulmak İçin 5 Doğal Çözüm

Sivilcelerden Kurtulmak İçin 5 Doğal Çözüm

Çay ağacı yağı:

Çay ağacı yağı, sivilce için en güçlü ev ilaçlarından biridir. Yağ üretimi ile savaşmak için yağ kullanmak mantıksız görünebilirken, çay ağacı yağı cildin ürettiği yağ türüne benzemez. Ciltteki ölü hücrelerin ve ve sebumu keser; ayrıca gözenekleri açar. Çay ağacı yağı, akneye neden olan bakterileri öldürür ve daha fazla salgıyı önler. Çay ağacı yağı antibakteriyel özellikler içerir.

1 çay kaşığı, çay ağacı yağı ile 9 tatlı kaşığı içme susuyla seyreltin. Kulak çubuğunu karışıma batırın ve cildinizdek sorunlu bölgelere uygulayın. Çay ağacı yağını her zaman suyla seyreltin, asla direkt kullanmayın, içmeyin.

Sivilcelerden Kurtulmak İçin 5 Doğal Çözüm

Sivilcelerden Kurtulmak İçin 5 Doğal Çözüm

Limon suyu: Limon suyu buzdolabınızda kolayca bulabileceğini, akneleri tedavi edici en iyi ilaçlardan biridir. Cilt için son derece faydalı olan C vitamini bakımından zengindir. İçindeki sitrik asit cildin pul pul dökülmesini önler. Limonun büzücü özelliğii sivilcenin daha da büyümesini önler.

Nasıl Hazırlanır?

Bir çorba kaşığı limon suyu ve yoğurdu karıştırın. Kulak çubuğu ile sivilce lekelerinin olduğu yere. Kuruyana kadar 15 dakika cildinizde bekletin, daha sonracildinizi bol suyla yıkayın. Ancak, limon suyu ışığa duyarlı olduğundan ve reaksiyona neden olabileceğinden, güneşe çıkmadan önce iyice cildinizi temizleyin. Mümkünse akşamüzeri bu maskeyi yapın.

Konular :