MASKE VE KREM TARİFLERİ

Cilt Lekelerini Yok Eden Kabaklı Doğal Maske

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 15.02.2017

Kabaklı Doğal Leke Giderici Maske

Teniniz yaza hazır mı? Yaz gelmeden güzellik hazırlıklarına başlayın. Genellikle kadınlarda ortaya çıkan cilt lekelerini yok edebilirsiniz. Cilt lekeleri, kırışıklık ve yaşla ilgili cilt sorunlarından sonra en sık şikayet edilen cilt problemidir. Peki ama ne yapmalı?

Cilt Lekelerinden Kurtulmak İçin Şimdi En Doğru Zaman!

Cilt lekeleri, güneşe korunmasız çıkılması sonucu gelişebiliyor. Ancak cildin yaşlanması, doğum kontrol hapı gibi ilaçlar, lazer ile peeling gibi yöntemlerdeki hatalı uygulama ve termal ısı da ciltte leke oluşumuna yol açabiliyor. Ayrıca bu lekeler için bilinçsizce kullanılan krem ve ilaçlar da bazen lekeleri tetikleyebiliyor.

Siz de cildinizle lekelerden yakınıyorsanız, şimdi bakım yapmanın tam zamanı, çünkü en başarılı sonucu alacağınız dönem, güneşin henüz yüzünü pek göstermediği soğuk havalar! Peki ama bu lekelerden korunmak, varsa kurtulmak için neler yapmalı, nelerden kaçınmalı?

İşte size cilt lekelerine karşı uygulayabileceğiniz doğal maske tarifi ve cilt güzelliğinizi korumanın püf noktaları...

Cilt Lekelerini Yok Eden Doğal Maske

Malzemeler:

1 / 2 kabak

1 çay kaşığı karbonat

1 yemek kaşığı süzme yoğurt

Kabaklı Doğal Leke Giderici Maske

Hazırlanışı:

• Kabağı rendele, suyunu elinizle sıkın. Karbonatı ve yoğurtu kabağın suyuna ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.

• Yüzünüze ve ellerinize sürün, 10 dakika bekletin, ardından tekrar sürün. Maske yarım saat cildinizde kaldıktan sonra ova ova, dairesel hareketlerle maskeyi yüzünüzden çıkarın.

• Ardından ılık suyla cildinizi yıkayın.

• Hassas cildi olanların yoğurda alerjisi olabilir; bu nedenle dileyen yoğurt yerine krema ile maskeyi hazırlayabilir.

Aklınızda Bulunsun

Maskeden en etkili sonucu alabilmek için akşam yatmadan önce uygulamanız gerekir.

Haftada 1-2 kere düzenli kullandığınızda lekelerin zamanla kaybolduğunu göreceksiniz.

Cilt Lekelerinin Oluşmaması İçin Günlük Hayatımızda Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Uzmanlar, cilt sağlığını, güzelliğini korumanın püf noktlalarını verdi.

1) Sigaradan hemen uzaklaşın

Leke oluşumu sigara içenlerde daha sık görülüyor. Bunun nedeni ise sigaranın kan dolaşımının yeterli düzeyde oksijen taşıyamaması yüzünden ciltten toksik maddeleri de daha az uzaklaştırması. Bunun sonucunda da cilt yaşlanması, dolayısıyla da leke oluşumu riski artıyor.

2) Solaryumdan uzak durun

Solaryumun tıpkı güneşe maruz kaldığınızdaki gibi yeni cilt lekeleri oluşturabileceğini ve var olanı da arttırabileceğini unutmayın. Solaryumla deri ultraviyole ışınlardan kendini korumak için kalınlığını ve melanin denen renk maddesinin yapımını arttırıyor. Bu durum da cilt yaşlanması ve lekeyle sonuçlanabiliyor.

3) Kışa güvenmeyin

Leke oluşumunda en önemli etken ultraviyole ışığı olduğu için yüz ve eller gibi leke oluşumuna yatkın alanları, yaz kış demeden, 30-50 koruma faktörlü güneş koruyucularla koruyun. Güneş koruyucu kremi dışarı çıkmadan en az 20 dakika önce sürün ve ortalama 3 saat sonra yenileyin. Aklınızda bulunsun, araba ve pencere camı güneş ışınlarını engellemiyor. Bu nedenle ultraviyole A’nın tümü, B’nin de yüzde 35’i camdan geçiyor. Bulutlu günlerde yüzde 60, gölgede de yüzde 50 oranında güneş ışığına maruz kalıyorsunuz. Dolayısıyla güneş koruyucu ürünleri, bu ortamlarda da kullanmayı ihmal etmeyin.

Güneş kreminiz nasıl olmalı?

Leke şikayetiniz varsa seçtiğiniz güneş koruyucunuz hem ultraviyole A, hem ultraviyole B’ye karşı etkili olmalı. Mümkünse içinde glabridin, kojik asit, nikotinamid ve C vitamini gibi leke tedavisinde etkili maddeleri de içermeli.

4) Makyajı abartmayın

Özellikle pudra ve fondöten gibi ürünlerin kaliteli olmasına özen gösterin. Makyaj altı olarak seçilen kremlerin gün ışığında leke oluşumuna neden olabilecek A vitamini ve meyve asitleri (AHA) ya da bitki özleri içermemesine dikkat edin. Güneşe çıkarken foto hassasiyet yaratmaması için parfüm, deodorant ve alkol içeren kozmetikler, bitkisel yağlar da sürmemeye dikkat edin. Lekelerin üzerine fondöten öncesinde mercan rengi bir kapatıcı uygulamanız, kahverengi lekeleri gözlerden saklayacaktır.

5) Cildinizi vitaminlerle besleyin

E ve C vitamini antioksidandan zengin besinler arasında yer alıyor. C vitamini ciltte kollajen üretimini destekliyor ve ultraviyole ışınlara karşı ciltte hasarı onarmaya yardım ediyor. E vitamini de ayrıca lekeleri tirozinaz enzimini azaltarak baskılıyor. A vitamini de cilt yaşlanmasında ve leke düzeltmede etkili oluyor. Tüm bu faydaları nedeniyle yeşil sebzeler, kivi, çilek, narenciye, ananas, ay çekirdeği ile bademi sofranızdan eksik etmeyin.

6) Bitter çikolatayla sağlıklı cilt

Yeşil çay ve bitter çikolata antioksidan özellikleri sayesinde ciltte lekelenme riskini azaltıyor. İçerdikleri bu antioksidan maddelerle cilt yaşlanması ve leke oluşturan serbest radikallerin vücuttan atılmasını sağlıyor, cilt kan akımını artırıyor ve güneşin zararlı etkilerinden cildi koruyor. Haftada birkaç fincan yeşil çay ve haftada 2 kez bitter çikolata tüketmeniz cilt sağlığınıza olumlu etki gösterecektir.

7) Kreminiz koenzimli olsun

Koenzim Q10, doğal olarak vücutta bulunan ve yaşla birlikte azalan bir enzim. Güçlü bir antioksidan olan koenzim Q10 desteğini dönemsel olarak kullanılabilirsiniz. Ciltte lekelenmeler varsa koenzim Q10 içeren kremleri tercih etmenizde fayda var.

Unutmayın, her kusursuz cildin, mutlaka doğal bir sırrı vardır!

Konular :