FİT VÜCUT VE DİYET

Uyumak mı Fit Bir Vücut mu?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 03.12.2018

Uyumak mı Fit Bir Vücut mu

Spor Eğitmeni Muratcan Demirbay, spor alışkanlığı kazanmak isteyen birinin sabah saatlerinde spor salonuna gitmesi gerektiğini söyledi. Muratcan Demirbay, ''Sabah uykusu vazgeçilmez olabilir. Ama yoğun bir çalışmanın ardından birçok kişiyi akşam saatlerinde spora gitmek zorlayabilir. Spor yapmayı bir alışkanlık haline getirmek istiyorsanız, sabah saatlerinde spora gitmeniz çok daha iyi olacaktır'' dedi.

Herkesin hayalidir vücudunun formda olması… Fit bir vücuda kavuşmak için sporu alışkanlık haline getirmek gerekiyor. Peki spor alışkanlığı kazanmak için ne zaman spor salonlarına gitmek gerekir?

Sabah uyumak yerine spor salonuna koş

Sabah saatlerinde spor yapmanın akşam saatlerine göre çok daha yararlı olduğunu söyledi. Sporun insan vücuduna her saatte yararı olacağını vurgulayan Muratcan Demirbay ''Sabah uykusu vazgeçilmez olabilir. Ama yoğun bir çalışmanın ardından birçok kişiyi akşam saatlerinde spora gitmek zorlayabilir. Spor yapmayı bir alışkanlık haline getirmek istiyorsanız, sabah saatlerinde spora gitmeniz çok daha iyi olacaktır'' dedi.

Muratcan Demirbay, sabah spora gitmenin formüllerini sıraladı:

Erken uyu: Gece yarısından sonra uyuduğunda, ''Sabah 6'da kalkıp koşuya gideceğim'' sözünü tutamayacaksın. Zinde olmak ve spor yapmak için yeterli enerjiye sahip olmak istiyorsan ortalama 7 saat uyumalısın.

Spor kıyafetlerini akşamdan hazırla: Sabahları spor için daha motive olmak istiyorsan kıyafetlerini akşamdan hazırlayabilirsin. Hem de bu, zaman kazanmanı sağlayacak.

Koş: Kondisyonsuz maraton koşman elbette mantıklı değil. Herkese açık koşulara kayıt olup o güne kadar kendini hazırlayabilirsin. Bu senin için iyi bir motivasyon kaynağı olacak.

Perdelerin açık uyu: Perdelerin açık uyursan güneş ışığı doğal alarmın olacak. Güneş ışığı odanı doldururken uyanmaman mümkün değil. Bir diğer alternatif olarak uyanır uyanmaz odanın ışıklarını açabilirsin.

Hedef belirle: Kollarını mı şekillendirmek istiyorsun? 5 km’lik bir koşu hedefin mi var? Hedefini net bir şekilde belirle ve sonra onu gerçekleştir.

Sabah rutinini basitleştir: Sabah uyanır uyanmaz kahve tüketmeye çalış. Öğle yemeğini ise bir gece önceden hazırla. Böylece sabah zaman kazanmış olacaksın.

Birden fazla alarm kur ve telefonu yatağından uzak bir yerde bırak: İlk alarmla yataktan kalkmak epey zor değil mi? Sık aralıklarla çalan birden fazla alarm seni rahatsız edecek ve hemen ulaşamayacağın telefonunu susturmak için yataktan kalkmak zorunda kalacaksın.

Uyumadan önce ağır yemekler yemekten kaçın: Uyumadan önce tükettiğin ağır öğünler uyku kaliteni düşürür. Zinde uyanmak istiyorsan buna da dikkat etmelisin.

Özel ders al: Para ödediğimiz herhangi bir şeyi tam olarak değerlendiremediğimizde psikolojik olarak suçluluk duyuyoruz. Aynı şey spor için de geçerli. Spor için para ödeyenlerde devamlılığın daha çok olduğu gözlemleniyor.

Konular :