FİT VÜCUT VE DİYET

Vücudun ve Zihnin Bireysel Emekliliği Pilates

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 28.07.2016

Vücudun ve Zihnin Bireysel Emekliliği Pilates

Çocukluğunuzdaki esnekliğinizi, hareket kabiliyetinizi geri kazanmak istemez misiniz? Pilatesle bu mümkün!

Pilates Yaparak Hayat Standardınızı Yükseltin!

Güçlü karın bölgesi, esneklik, denge, doğru vücut gelişimi, verimli hareket etme modeli... Tüm bunların tamamı pilatesin sonuçları. Pilates, vücudu dik tutan en derin kaslara ulaşıp güçlendirme dolayısıyal hayat standartlarını yükseltmek.

Pilates hala size uzak, yapamayacağınız, gereksiz, vakit ayıramadığınız ve “yapmamak için” sayısız gerekçe öne sürdüğünüz bir egzersiz türüyse biraz durun!

Çocukluğunuzdaki esnekliğinizi, hareket kabiliyetinizi geri kazanmak istemez misiniz?

Pilates, en içten başlayarak en dıştaki kaslara kadar, vücuttaki her kası çalıştıran bir egzersiz biçimi. Fiziksel olarak yapılan “bireysel emeklik” aslında.

Zinde bir vücut, sağlıklı bir zihin için pilatesi denemelisiniz.

Haftada 3 gün düzenli olarak yapıldığı takdirde değişiklği fark edilmemesi için hiçbir neden yoktur. Pilateste her hareket düşünülerek yapılır. Sakinlik, kendini ve kaslarını dinlemeyi, yüksek konsantrasyonu ve koordinasyon ile çalışmayı gerektiren bir kontrol sistemi aslında. Sanıldığının aksine sadece çeşitli hareketlerden oluşan bir egzersiz değil. Vücudunuzu geliştiriren zihninizi de geliştirmek için o anda vücudunuzun ne yaptığına konstre olmanız gerekli.

Daha Çekici Bir Vücut, Daha Sağlıklı Bir Beden

Genç yaşlarda, büyük kas gruplarıyla çalışarak vücudu geliştirmek daha çekici görünse de özellikle yaş ilerledikçe yükü daha derindeki kaslara da aktarabilmek hareket kapasitesinin sınırlanmasına büyük ölçüde engel olur. Bu sebeple, pilates yapmak bir tür bireysel emekliliktir. Ne kadar erken başlanırsa, ilerleyen yaşla oluşacak vücut deformasyonu o kadar az olur.

Pilates Zihni ve Bedeni Gençleştirir

Güçlü karın bölgesi, esneklik, denge, doğru vücut gelişimi, verimli hareket etme modeli...

Pilates, Zihin ve Beden Dengesi Sağlar

Zihin ve beden dengesi ilerledikç vücut, iyileşme noktasına biraz daha yaklaşmış olur. Pilates gibi zihin ve beden egzersizlerinin en önemli sonuçlarından biri vücudun kontrolünü, tamamen zihnin yapması; yani bilinçli hareket etmektir. Bu da öncelikle kas kaslar üzerinde kontrolü sağlamakla olur.

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmenin En Hızlı Yolu

Bir hareketi yaparken, o hareketin hedeflediği kas grubuna konstre olunmalı. Böylelikle günlük hayattaki hareketlerimizi domine eden kasların dışında, en derindeki kaslara ulaşılmış olunur.

Pilates ile Yer Çekimine Karşı Vücut Kontrolünü Ele Geçirirsiniz

Hareketi görsel olarak doğru yapmaktan daha çok, zihinsel olarak vücut kontrolünü sağlaladat, doğru kaslara iletmektir amaç. Pilates’in amacı, pilates yaparak vücut ağırlığını dengelemeyi, kontrol etmeyi, daha önce hiç kullanılmayan kaslara ulaşıp üzerlerinde kontrol sağlamayı öğrenirken, beyin hücrelerini de uyararak aktive olmuş oluruz. Zihin gelişimi burada başlar ve bu pilatesin zihinsel kontrole bu kadar önem vermesinin asıl sebebidir.

Sırt, Bel ve Boyun Ağrılarından Kurtulmak İçin Pilates Yapabilirsiniz

Pilates, herkesin daha doğur ve rahat hareket etmesine; yer çekiminin vücut üzerindeki etkilerini azalmasına ve sırt, bel, boyun vs. Ağrılardan kurtulmasına yarar. Pilatese başlarken 10 derste bikini giyip bir dergiye poz verebileceğinizi düşünürseniz, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Her efsanenin gerçeklik payı olmakla birlikte, gerçeklik payının fazla abartıldığı da bir gerçek!

Pilatese Başlamak İçin Geç Değil!

Özetlemek gerekirse, pilates hem erkekler hem de kadınlar için zorlayıcı bir spordur. Ne kadar erken başlarısan o denli büyük birikim elde edilir.

Konular :