FİT VÜCUT VE DİYET

“Lambasız Uyumam” Diyenler Neden Zayıflayamıyor?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 27.02.2017

Lambasız Uyumam Diyenler Neden Zayıflayamıyor

Eğer sürekli diyete başlıyor ama tamamlamadan yarıda bırakıyorsanız, nedeni belki de yeterince istekli olmamanız değil, yeterince uyuyamamanızdır. Beslenmenize ve uykunuza dikkat ederek kilo vermeyi hedefliyorsanız, tavsiyelerimize kulak verin.

Journal of Health Psychology’de sonuçları yayınlanan araştırmaya göre, bölünen uyku özellikle diyet yaparken sizi normalden daha fazla yorgun ve bezgin hissettiriyor. Sonuç olarak acıkırsınız. Üstelik bu durum hem çocuklar hem de yetişkinler için geçerli. Araştırımlar, deliksiz uyunmanın iştah hormonlarının iki kat fazla salgılandığını, duygusal stresin yükseldiğini ve insanların yitip giden enerjilerini telafi etmek için farkına bile varmadan yemeklere saldırdığını ortaya koyuyor.

“Sıfır Karın Diyeti”nin yazarı David Zinczenko ise yetersiz uyku yüzünden diyet yapanların normalde verebilecekleri kiloların en az yüzde 55’inden kurtkulamadıklarını savunuyor.

1) Aman Teknoloji Irak Dursun!

Yapılan araştırmalara göre, yatak odamıza ne kadar elektronik alet sokarsak o kadar kilo alıyoruz. Bu konuda yapılmış araştırmalar da var. Araştırmaya göre, gece geç saatlere kadar televizyon ya da bilgisayar başından kalkmayan çocuklar yeteri kadar dilnlenemiyor ve yaşam kaliteleri de düşüyor.

Aman Teknoloji Irak Dursun

“Lambasız Uyumam” Diyenler Neden Zayıflayamıyor?

Araştırmacıların şu iddiası da önemli: Uyudukları odaya tek bir elektronik alet sokan çocuklar, yaşıtlarına kıyasla 1,5 kat daha fazla kilolu oluyor. Üstelik eletronik alet sayısı arttıkça kilolu olma riski de artıyor. Örneğin, uyuduğu odada cep telefonu, PSP ve bilgisayar bulunan çocukların kilolu olma ihtimali de 2,5 kat fazla. Yapmanız gerekin ise basit: Uyuduğumuz odayı tüm elektronik aletlerden temizleyin!

Gece Lambası, Kapı Dışarı!

Uyuduğunuz odada ışık varsa, kaliteli bir uyku yok demektir. Hatta son yapılan ve sonuçları American Journal of Epidemiology’de yayınlanan bir araştırma da “lambasız uyuyamam” diyenlerin gözle görülür bir sebep olmaksızın kilo aldığını kanıtladı. Buna göre en ışıksız odalarda uyuyanlar, en ışıklı odalarda uyuyanlara kıyasla yüzde 21 daha az obez olam riski taşıyor. Kısaca, gece lambası yoksa kilo da yok…

Renklerin Gizli Mesajı

Hiç dikkat etttiniz mi, dünyaca ünlü tüm fast-food devlerinin logolarında hep aynı iki renk kullanılır. Sarı, kırmızı ve bu iki rengin tonları… Bu renklerin neden hep ısrarla aynı olduğnu bize psikologlar şöyle açıklıyor: Bu iki renk ve tonları alt beynimize yolladıkları mesajlarla kendimizi aç hissetmemizi sağlar. Bu fast food dükkanlarının yanından geçerken kendimizi bir anda sipariş verirken bulma nedenimiz de budur… Peki, aynı şey ev ortamında geçerli mi?

Mutfakta Mavi Renginin Şıklığı

“Lambasız Uyumam” Diyenler Neden Zayıflayamıyor?

İç mekan tasarım üzerine yayın yapan Contract dergisi de bunu merak etmiş ve üç farklı parti mekanı hazırlayıp ilkinde kırmız ve tonlarını; ikinci de sarı ve tonlarını sonucunun da da mavi ve tonlarını kullanmış. Her üç mekana da farklı kaplard aynı yiyecek-içecekleri yerleştirmiş. Partiye katılanlara da hangi mekandaki yiyeceklerin lezzetli olduğunu sormuş.

Sonuç: Sarı mekandaki yiyeceklerin hepsi tükenmiş ve herkes sarı mekanın yiyeceklerini son derece lezzetli bulmuş. Kırmızı ikinci sırayı almış, ancak mavi mekandaki yiyeceklerin yarısı tabaklarda kalmış…

Öneri: Mutfağınızda ya da salonunuzu dekore ederken bu bilgiyi de göz önünde bulundurun…

Hoş Kokular ve Aromalar da İyidir!

Siz de bilirsiniz. Bazı kokular ağzınızın suyunu akıtırken bazıları da iştahınızı kapar. Araştırmalara göre, iki saatte bir nane aroması koklayanlar, ayda ortalama 2-3 kilo veriyor. Muz, yeşil elma ve vanilya kokukları da aynı etkiyi yaratıyor ve kilo verdiriyor…

Nane Kokuları İştahı Kapatıyor

“Lambasız Uyumam” Diyenler Neden Zayıflayamıyor?

Şimdi nane aromalı mum yana bir odaya bulunduğunuzu ve mumun siz yatana kadar yandığını düşünün… Ya da yastığınıza birkaç damla nane kokusu damlattığınızı…. Parmağınızı kıpırdatmadan kilo verme yöntemlerinden biri de bu olsa gerek….

Mutfağı Kilitleyin!

Mutfak kapısını ne zaman kapatıyorsunuz? Bu işi olabildiğince erken saatlere alın ki kilo vermenize faydası olsun. Gün içinde ne yeşim olursanız olun, akşam belli bir saatten sonra yemeyi kesmenin kilo kontrolonüzle iglii pek çok faydasını göreceksiniz.

Bu Kelimeyi Öğrenin: Triptofan

Bu Kelimeyi Öğrenin Triptofan Hindi Eti

“Lambasız Uyumam” Diyenler Neden Zayıflayamıyor?

Triptofan, et türü gıdaların çoğunda bulunan doğal bir aminoasittir ve önemli fonksiyonlarından biri de uykuya sebep olmasıdır. Örneğin, derisi alınmış bir tavuk budunda ya da 80 gr. Hindi göğüs etinde bulunan 0,25 grap triptofan, saatlerce uyumanızı sağlayabilir. Uyumak da kilo vermektir. Diyet yapan ve gerektiği kadar uyuyan herkes, yüzde 6 daha fazla kalori harcar.

Her gün sekiz saat uyumak ve güne demlenmiş yeşil çay içerek başlamak da kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Konular :