EL VE AYAK BAKIMI

Güzel Bacakların Mutlaka Bir Sırrı Vardır

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 28.04.2015

Güzel Bacakların Mutlaka Bir Sırrı Vardır

Daha Yumuşak, Daha Pürüzsüz veDahaGenç Bacaklar İçin Harika Öneriler!

Vücudumuzun her bölümünün bakıma ihtiyacı vardır. Nasıl yüzümüzün bakıma ihtiyacı varsa, bütün bir gün üzerlerinde durduğumuz bacaklarımızın da bakıma ihtiyacı vardır. Peki ama bacaklarımızın sağlığıve güzelliği için nelere dikkat etmeli, nasıl bir bakım uygulamalıyız? İşte uzmanlardan yaz öncesi bacak bakımı önerileri.

Hangi Spor Türü Bacakları Daha Çabuk İnceltir ve Güzelleştirir?

Bacak kaslarınızı sıkılaştıran tüm egzersizleri kendi evinizin konforu içinde yapabilirsiniz. Yürüyüş, plitase, step, yüzme gibi sporlar bacak bakımı için son derece yararlıdır. Kan dolaşımını iyileştirir, varisi önler,cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar. Çömelip kalkma, hamle ve inme-çıkma gibi dinamik çalışmaları da programınıza almalısınız. Unutmayın, diz arkası kaslarının da çalıştırılmaya ihtiyacı vardır.

Bacak Bakımı İçin Neler Dikkat Etmeli?

  • Eğer bacaklarınız yorgunsa mutlaka dinlendirin. Altına minder koyup yükseltin. Topuğunuza kadar güzelce kremleyin. Başlangıçta yavaş yavaş alıştıktan sonra daha sert masaj yapın.

  • Bol bol spor yapın. Özellikle yürüyüş yapın. Bu kan dolaşımınızı düzenleyecektir. Yürüyüşten sonra ayaklarınızı güzelce yıkayıp kremleyin. Ter ve nem, mantar gibi hastalıklara yakalanmanıza sebep olabilir. Aman dikkat!

  • Yaz aylarında yüzünüze gösterdiğiniz özeni, bacaklarınıza da gösterin. UV filtreli bir bakım kremi kullanın.

  • Tüyleriniz ince ise rengini açabilirsiniz, kalınsa epilasyon yaptırabilirsiniz.

  • Bacaklarınız kalınsa, parafin banyosu, diyet ve sporla inceltebilirsiniz.

  • Eller için kullanılan bakım ürünleri bacaklar için de kullanılabilir. Gece yatmadan evvel, ellerinize olduğu gibi ayaklarınıza da aynı bakım ürününü uygulayabilirsiniz.

  • Bacaklarınızı her zaman bolca nemlendirin; kremler ve losyonlar derinin üst tabakasının canlanmasına yardım eder ve bacakları daha yumuşak, pürüzsüz ve genç gösterir.

  • Her banyodan sonra ayaklarınızı ponza taşı ile ovun ve kremleyin. Ellerinize uyguladığınız bakımı ayaklarınıza da yapın. Ayda en az bir kez pedikür yapın, ayak tırnaklarınza da özen gösterin .

Konular :