CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Unutmayın, Nemlendirilmiş Cilt Yaşlanmanın Düşmanıdır!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 19.04.2018

Unutmayın Nemlendirilmiş Cilt Yaşlanmanın Düşmanıdır

Yaş aldıkça güzel anılar biriktirmenin mutluluğunu yaşarken aynı zamanda ebediyen genç bir cilde sahip olmayı da isteriz… İmkansız mı, değil! Sadece cildimize düzenli bakım yapmamız şart! Bunun için de pahalı kremlere ve maskelere ihtiyacınız yok. Mutfaktaki ve kişisel bakım mağazalarından temin edeceğiniz malzemelerle yaşınıza göre daha genç ve güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.

Cildin genç görünmesini sağlayacak 5 doğal, ev yapımı yüz maskesi tarifini sizler için bir araya getirdik. Maskelerdeki bileşenler, cildin ihtiyacı olan vitamin ve minerallerden zengin olması cildin ihitiyacı olan nemi sağlar.

Nemlendirilmiş Cilt Yaşlanmanın Düşmanıdır

Maskeyi Uygulamadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

• Maskeyi uygulamadan önce cildinizi mutlaka temizleyin.

• Maskeyi uyguladıktan sonra, kanın yüzünüze doğru akması için ayaklarınızı havaya kaldırın. Bu sırada klasik müzik, okyanus dalgaları veya sevdiğiniz müzik ile kendinizi rahatlatabilirsiniz.

• Makseyi, yaklaşık 15-20 dakika ya da maske kuruyana kadar cildinizde bekletebilirsiniz.

• Maskenizi ılık suyla durulayın ve gerekirse tamamen çıkartmak için bir bez kullanın. Açılan cilt göözeneklerinizi kapatmak için yüzünüzü soğuk suyla durulamaya dikkat edin.

• Maskeden sonra cildinizi nemlendirin. İşte hepsi bu kadar!

5 anti-aging yüz maskesi tarifler

1. CİLDİ AYDINLATICI MASKE

Malzemeler:

• 1 çorba kaşığı ev yoğurdu

• 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

• 1 çorba kaşığı sandal ağacı tozu

Unutmayın Nemlendirilmiş Cilt Yaşlanmanın Düşmanıdır

Hazırlanışı:

Cildinizin aydınlık ve parlak görünmesini istiyorsanız, tüm bu malzemeleri cam bir kasede, tahta kaşıkla karıştırın, yüzünüze uygulayın ve kuruyana kadar maskeyi yüzünüzde bekletin. Ardından soğuk suyla yüzünüzü durulayın.

Yüzünüzü yıkadığınızda cildinizin daha parlak olduğunu ve ferahladığını hissedeceksiniz!

Sandal ağacı tozunun cilde sayısız faydası var. Sandal ağacı tozu ayurveda tıbbında büyük önem taşır. Yoğurttaki laktik asit, cildi pürüzsüzleştirmeye, nemlendirmeye yardımcı olur. Eğer cildinizde pul pul dökülmeler varsa, maskeyi yüzünüze sürerken dairesel hareketlerle masaj yaparak cildinize uygulayın.

Unutmayın Nemlendirilmiş Cilt Yaşlanmanın Düşmanıdır

2. “YÜZÜNDE YUMURTA İLE YAKALANDI” MASKESİ

Malzemeler:

Tek ihtiyacınız olan bir adet doğal yumurta!

Hazırlanışı: Yumurtayı cam bir kasede çırpın ve karışımı yüzünüze uygulayın. Kuruduktan sonra, daha sıkı ve daha eşit tonlarda görünen bir cilde sahip olacaksınız. Yumurtadaki protein cildi güzelleştirir; cildi daha genç tutar. Potasyum nemi korur. Riboflavin (B2 olarak da bilinir), çevresel stres faktörlerinden korunmaya yardımcı olur. Özetle yumurta, cildi hem içten hem de dıştan besler, güzelleştirir.

3. DAHA İYİ GÖRÜNEN GÖZLER İÇİN ÇARE

Malzeme: 1 adet poşet beyaz çay

Hazırlanışı: Kendinize bir fincan beyaz çay hazırlayarak güne başlayın.

Kaynattığınız suda beyaz çay poşetini koyun ve 1-2 dakika bekletin. Ardından çayın ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra cildinize makyaj pamuğuyla sürün. Son olarak da beyaz çayla ıslattığınız makyaj pamuğunu gözlerinizin üzerine koyun. Cilt gözenekleri çayın sıcağından açılacaktır. Beyaz çay gözlerin görünümünü temizlemek için de çok etkilidir. Ayrıca antioksidanlarla dolu olduğu için tüm cilt için son derece yararlıdır.

4. AVOKADO BAL CENNETİ

Malzemeler:

• ½ küçük, olgun avokado

• 1 çorba kaşığı bal

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Cam bir kasede malzemeleri karıştırın ve yüzünüze uygulayın. Eğer cildinizinde aşırı kuru bölgeler varsa bu maske çok iyi gelecektir.

Yaklaşık 15 dakika boyunca maskeyi cildinizde bekletin. Daha uzun süre de bekletebilirsiniz. Gözeneklerinize daha derinlenmesine nüfuz etmesi için, avokado ile karıştırılmadan önce balı biraz ısıtın.

Nemlendirilmiş cilt yaşlanmanın düşmanıdır. Avokadodaki yağlar cildinize nemi verirken, E vitamini cilt tonunuzun görünümünü bile sağlar. Bal, iyi bir cilt nemlendiricidir. Ayrıca cildinizi aydınlatır.

Unutmayın Nemlendirilmiş Cilt Yaşlanmanın Düşmanıdır

5. GENÇLEŞTİRİCİ MASKE

Malzemeler:

• 1 çay kaşığı kil (cildinize uygun kili seçin)

• 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi veya yulaf unu

• 1 tatlı kaşığı süt

• 1 tatlı kaşığı bal

• 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

• macun kıvamına ulaşmak için içme suyu

• İsteğe bağlı: Sevdiğiniz herhangi bir esansiyel yağ 1 damla (neroli, gül, lavanta gibi) mükemmel olurdu!)

Hazırlanışı: İlk beş malzemeyi cam bir kasede, tahta kaşıkla karıştırnı.. Karışımı bir macun haline getirmek için yeterli miktarda su ekleyin.

Seçtiğiniz esansiyel yağdan sadece 1 damla ekleyin ve iyice karıştırın.

Uygulanışı: Yüzünüze uygulayın ve on dakikalık aromaterapinin tadını çıkarın! Kil mineral bakımından zengindir ve ciltteki kirleri temizler. Yaşımızın önemi yok, cilt her zaman detokstan faydalanabilir! Süt temizler ve besler. Maksimum faydalar için yüksek kaliteli, organik, tam yağlı süt kullanmanızı öneririrz. Zeytinyağı, nem ve mineraller kaynağıdır. Bal, bu nemi cildinize bağlamanıza yardımcı olur ve cildin kendi doğal parlaklığını artırır. Esansiyel yağın sağladığı faydalar, hangisini seçtiğinize bağlı olarak değişecektir, ancak sevdiğiniz ve dinlenmeniz için derin nefes alacağınız bir aromayı tercih edin.

Yaşlanmayı geciktirici maskeleri mutlaka uygulayın

Cildinizin her zaman genç ve beslenmiş olması için maskeyi haftada 1 uygulamaya çalışın.

Konular :