CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Solgun Ciltleri Canlandıran Karpuz Maskesi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 15.07.2015

Solgun Ciltleri Canlandıran Karpuz Maskesi

Güneşten yıpranmış, solgun ve cansız ciltler için harika bir nemlendirici doğal maske tarifi. Solgun ciltlere özel makyaj önerisiyle birlikte...

Solgun bir cildi makyajla nasıl canlandırabilirsiniz?

Ölü deriyi temizlemek cildinize ışık getirebilir; pazen bir bez parçasıyla (ya da ipek bir keseyle) yüzünüzü yıkamak bile kan dolaşımını hızlandırabilir.

Solgun Ciltler İçin Makyaj Önerisi

Işığı yansıtan fondötenler, cildin parlamasını sağlamakta çok işe yarar. Sonra yüzünüze fırçayla, çok açık renkli, sedefli bir bronzlaştırıcı pudra sürün. Ya da fondötenden önce yanaklarınızın bombeli kısımlara biraz allık sürün. Yüzünüzdeki bombeleri bulmak için, yanaklarınızı içeriye çekin ve gülümseyin. Dudaklarınıza parlatıcı sürmek de yüzünüzü aydınlatabilir.

Cildi Canlandıran Doğal Maske: Karpuz Maskesi

Karpuz cilt üzerinde yarattığı etkiyle de son derece faydalı bir mevyedir. İçinde bol su barındıran karpuz, cilldin nemlendirmeye yardımcı olur. Karpuz maskesi aynı zamanda düzenli olarak uygulandığında cilt lekelerini yok ediyor; cildin berrak ve taze görünmesini sağlıyor.

Malzemeler:

•2 yemek kaşığı karpuz suyu
•2 yemek kaşığı salatalık suyu
•1 tatlı kaşığı taze günlük süt
•1 tatlı kaşığı ev yoğurdu

Karpuz Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Tüm malzemeyi cam bir kasede, tahta kaşıkla ince bir hamur kıvamına gelinceye kadar güzelce karıştırın. Daha sonra yüzünüze ve boyun bölgenize eşit bir şekilde uygulayın.

Karpuz özellikle güneşten zarar görmüş cildi besleyerek nemlendirir, canlandırır. Maskeyi 15-20 dakika cildinize bekletin. Daha sonra bol suyla cildinizi yıkayın. Güzel görünümlü, taze ve genç bir cilt için haftada 1-2 kez bu maskeyi uygulayın.

Konular :