CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Sağlıklı ve Güzel Cildin Sırrı Suda Gizli

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 27.09.2017

Cilt Güzelliği İçin Nasıl Banyo Yapmalı

Sağlıklı ve güzel bir cildin sırrı suda gizli....

Sağlıklı ve güzel bir cilt için zararlı içeceklerden banyo süresine kadar birçok konuda bilgi veren Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Bahar Öznur, günde 8 bardak su tüketilmesinin önemini anlattı.

Yeterli Su Tüketimi Cilt Güzelliğini Etkiliyor

Vücudumuzdan toksinlerin atılmasından sindirim sistemine, kan dolaşımından, besinlerin emilimine kadar birçok sistemin işleyişinde hayati bir rol üstlenen su, genel sağlığımız açısından da son derece önem taşıyor. Yeterli miktarda su tüketimi diğer organlar gibi cildin de vazgeçilmezlerinden biri.

Parlak ve Işıltılı Bir Cilt Gün Günlük Su Tüketimi Ne Olmalı?

Sağlıklı, ışıl bir cilde sahip olan kişilerin ortak özelliklerine bakıldığında, genetik etkenlerin dışında, günlük su tüketimine gösterdikleri özen dikkat çekiyor. Aslında bu durum bir rastlantı değil. Çünkü beden sağlığının yanında parlak ve ışıltılı bir cilt için günlük su tüketimine dikkat etmek gerekiyor.

Sağlıklı ve Güzel Cildin Sırrı Suda Gizli

Sağlıklı ve Güzel Cildin Sırrı Suda Gizli

Su ihtiyacının yeterince karşılanmamasına bağlı ortaya çıkan kuruluk, cildin direncinin düşmesine ve kırışmaya daha yatkın hale gelmesine neden oluyor. Vücudu dış etkenlere karşı koruyan en önemli bariyer olan cildin korunması için vazgeçilmezler arasında yer alan su, saçımızın hatta tırnağımızın da kalitesini artırıyor.

Kadınlar İçin Su İçmenin Önemi Büyük

Zamana karşı koyabilmek için kullanılabilecek anahtarlardan biri de yeterli miktarda su tüketimidir. Kadınlar için özel bir dönem olan menopoz sürecinde de günlük alınması gereken su miktarına özen gösterilmesi hem semptomları azaltmada, hem de cilt kuruluğu ve kaşıntının giderilmesine yardımcı oluyor.

Sağlıklı ve Güzel Cildin Sırrı Suda Gizli

Sağlıklı ve Güzel Cildin Sırrı Suda Gizli

Hiçbir sıvı içecek suyun yerini alamıyor

Su vücuttaki toksinlerin atılmasına da yardımcı oluyor. Bazen suyun yerine tercih edilen meyve suları gibi glisemik indeksi yüksek içecekler ise aksine toksinlerin artırıyor ve akne gelişmesini tetikleyebiliyor. Dolayısıyla aknesi olan ya da bu konuda tedavi gören kişilerin de bol su tüketmesi önem taşıyor. Bununla birlikte cildin inflamasyonu ile giden kronik kaşıntılı bir hastalık olan egzamaya bağlı cilt kuruluğunu önlemede de su önemli bir yardımcı oluyor.

Kafeinli içecekler kollojen sentezini etkiliyor

Yapılan araştırmalarda her gün yüksek dozda kafeinli yiyecek ve içeceklerin tüketilmesinin kollajen sentezini olumsuz bir şekilde etkilediğini gösteriyor. Dolayısıyla aşırı kafein tüketimi yara iyileşmesi ve yaşlanma süreçlerini olumsuz etkiler. Bu nedenle kolalı ve enerji içeceği olarak satılan popüler içeceklerin aşırı tüketiminin diğer yan etkilerinin yanında cilt için de olumsuz sonuçlar doğurabileceği unutulmamalı.

C vitaminini ihmal etmeyin

Cilt kuruluğunu önlemek ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak için gün içinde 8 bardak su içmenin yanında bol miktarda meyve ve sebze tüketimi son derece önem taşır. Özellikle C vitamini, serbest radikallerle savaşarak hem cildin gençleşmesine katkı sağlıyor, hem de nem veriyor. Ayrıca kollajen sentezini de artırıyor. Bu nedenle, özellikle portakal, mandalina, greyfurt, kivi, brokoli, maydanoz ve kuşburnu gibi C vitamininden zengin besinleri tüketmek gerekiyor.

Sıcak değil, ılık suyla duş alın

Cilde nemini sağlamakla birlikte, kurumasının önlenmesi ve neminin korunması için alınacak bazı tedbirler söz konus. Bu konuda yapılan en önemli hata sıcak suyla duş almak. Uzun süren ve banyo köpükleriyle yapılan duşlar da cilt kuruluğu artırıyor. Bu nedenle banyo ve duş süresinin 10 dakikadan uzun olmamasına özen göstermek gerekiyor. Ayrıca sabunlar cildi kuruttuğu için pH derecesi 5.5 olan sabunsuz temizleyiciler veya yağ ile gliserin oranı yüksek sabunlar kullanılmasında yarar var.

Konular :