CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Cildin Gençlik Aşısı, Sıvı Altın “Bal”

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 09.02.2015

Balin Cilt Uzerindeki Mucizeleri

Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi balın sağlığımız kadar cilt güzelliğimiz için de bulunmaz bir nimet olduğunu biliyor muydunuz? Antik çağlardan günümüze değin cilt güzelliğinde kullanılan bala boş yere sıvı altın denilmiyor aslında. Günümüzde sağlık ve güzellik üzerindeki gücü çeşitli çalışmalarla bilimsel olarak da kanıtlanan balın cilt bakımı olara bizlere sunduğu faydaları öğrenmeye hazır mısınız?

Kozmetik sanayi kimyagerleri cilt sağılığı ve güzelliği üzerinde araştırmalar yaparken balın mucizevi etkilerini keşfettiler. Balın cilt bakım ürünleri içinde önemli bir katkı maddesi olarak yer almasının nedeni de bu araştırmalar. Bal bu nedenle günümüzde vücut jellerinden saç kremlerine, cilt bakım ürünlerden şampuanlara kadar birçok kozmetikte sıkça kullanılıyor.

Cilt Bakımında Balın Faydaları

  • Besin içeriği nedeniyle cildin beslenmesini sağlar. Hem kuru ciltler için, hem de yağlı ciltler için iyi bir nemlendiricidir. Balın ciltte su tutma özelliği vardır.

  • Bal cildi besler ve pürüzsüz görünmesini sağlar.

  • Doğal şeker içeriği yüksektir. Bu yönüyle antibakteriyel etkisi son derece yüksektir.

  • Antioksidan etkisiyle anti-aging yani gençleştirici etkisi vardır. Yaşlılık etkilerini ve kırışıklıkları azaltır. Balda bulunan antioksidanlar cildi besler, erken yaşlanma etkilerine karşı cildi korur.

  • Cildin doğal canlılığını yani nemini korur. Kuru ve cansız ciltleri nemlendirir, yumuşatır.

  • Cilde esneklik ve canlılık kazandırır.

  • Ciltteki lekeleri giderir.

  • Antibakteriyel özelliğinden dolayı içinde bakteri, mantar oluşmaz. Sivilce ve akneleri giderir. Akne eğilimli ciltler için faydalıdır. Bal sivilce oluşumuna neden olan bakterilerin çoğalmasına engel olur.

  • Soluk, yorgun cilt görüntüsünü yok eder.

  • Cilt yararlarının çok daha çabuk ve iz bırakmadan iyileşmesini sağlar. Cildi onarıcı özelliği bulunur.

  • Dudak çatlaklarına ve yaralarına karşı çok etkilidir.

  • Doğal bal vitamin yönünden çok zengindir; vitamin B, C, mineral ve amino asitler gibi sağlıklı vitaminleri içerir. Bu maddeler hem sağlığımız hem de cilt güzelliiğimiz, sağlığımız için son derece önemlidir.

  • Egzamaya karşı çok faydalıdır.

  • Bal ciltteki tahrişi iyileştirici özelliğe sahiptir.

Altin Sivi Bal Genclestiriyor

Bir arının hayatı boyunca 4-5 damla bal yaptığını biliyor muydunuz? Bu nedenle balı satın alırken mutlaka doğallığı kanıtlanmış ürünleri tercih edin.

Cilt Gençleştirici Ballı Maske Tarifi:

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı bal (karakovan, kestane, ıhlamur ballarından herhangi bir olabilir)

1 tatlı kaşığı yoğurt suyu (sulanmış ev yapımı yoğurdun suyu)

1 tatlı kaşığı kil (cildin sıkılaşmasını sağlar)

Hazırlanışı:

Cam bir kasede, tahta kaşıkla tüm malzemeyi karıştırın.

Maskeyi Uygulamadan Önce Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Maske uygulamadan önce cildiniz mutlaka temiz olmalıdır. Eğer peeling yapmadıysanız. Türk kahvesi telvesiyle cildinize peeling yapabilirsiniz. Nasıl mı? Parmağlarınızı zeytinyağına batırın, ardından türk kahvesi ile cildinize peeling yapın. Ilık suyla yüzünüzü durulayın. Şimdi hazırladığınız maskeyi uygulabilirsiniz.

Maskeyi Uygulama Zamanı

Tüm maskeler aşağıdan yukarıya doğu sürülür. Önce boyun bölgesinden başlayın, çeneye, yüz ve alın bölgesine dairesel hareketlerle maskeyi uygulayın.

Maske kurumaya başlayınca yaklaşık 10-15 dakika sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın. Ardından nemlendiricinizi yüzünüze sürün.

Hangi Sıklıkla Yapılır?

Maskeyi haftada bir gün, akşam yatmadan önce uygulayın. Daha genç ciltler bu maskeyi 10 günde bir uygulayabilir.

Önemli!

Bal maskesini uygulamaadan önce bala karşı cildinizin alerjik bir reaksiyon gösterip göstermediğni test edin. Cildinize küçük bir miktar bal sürün 5-10 dakika bekletin. Eğer kaşıntı, yanma, kızarıklık görürseniz bu maskeyi uygulamayın.

Bal; cilt güzelliğini korur, cildinemlendirir, cildi yumuşatır. Balın cilt bakım ürünlerinin vazgeçilmezi olmasının nedenini artık öğrendiniz. Hayatınızdan balı çıkarmayın!

Konular :