CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Çikolatalı Vücut Peelingi Nasıl Yapılır?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 09.08.2016

Çikolatalı Vücut Peelingi Nasıl Yapılır

Cilttekiölü deriyi uzaklaştırmaya yarayan harika bir vücut peelingi tarifi veriyoruz sizlere. Bu peeling; güneşten, kirli havadan yıpranan cildinizi kısa sürede canlandıracak, pürüzsüz ve yumuşacık yapacak.

Çikolatalı Vücut Peelingi Nasıl Yapılır?

Tıpkı yüzümüz gibi vücudumuzun da peelinge ihtiyacı var. Vücudumuzdaki ölü hücrelerden kurtulup pırıl pırıl, yumuşacık ve pürüzsüz bir cilde kavuşmak için vücut peelingi yapmak son derece önemli. Diğer bir adıyla body scrub olan vücüt peelingini hazırlamanız yalnızca 10 dakikanızı alacak.

Daha pürüzsüz ve canlı görünen bir cilde sahip olmak istiyorsanızhaftada bir gün 15 dakikanızıvücut peelingine ayırmalısınız.

Yemek ile sürmek arasında ince bir çizgi olacak orası kesin. İçeriğinde yer alan şeker, kakao ve hindistan cevizinin eşsiz uyumu iştahınızı kabartabilir. Aman şeytana uymaya lüzüm yok öyle değil mi. Yiyip kilo almak yerine, iyisi mi sürelim, güzelleşelim!

Çikolatalı Body Scrub

Çikolatalı vücut peelingi yapmaya ne dersiniz? Evde vücut peelingi hazırlamak sandığınız kadar zor değil.

Malzemeler:

1 su bardağı esmer şeker

1/2 su bardağı hindistan cevizi yağı (katı halde)

1/3 su bardağı badem yağı

2 yemek kaşığı kakao tozu

Birkaç damla hindistan cevizi yağı veya kokusunu sevdiğiniz herhangi bir uçucu yağ

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

• Büyük bir cam kase içine tüm malzemeyi koyun. Tahta bir kaşıkla karıştırın. Topaklanmaması gerekiyor. Pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın.

• Ciltteki kan dolaşımını hızlandırmak için vücudunuza dairesel hareketlerle uygulayın. Vücut peelingi cildinizin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Cildinizi ölü hücrelerden kurtarır. Geriye taptaze bir cilt kalır.

• Dekolte bölgenizi de peelingi uygulayın.Cilt fırçası ile desürebilirsiniz. Ardından bol suyla duş alın.

• Haftada bir kez, bu vücut peelingini uygularsanız cildinizin kısa sürede ipek gibi yumuşacık ve pürüzsüz olduğunu göreceksiniz. Bu işlemden sonra her zaman vücut nemlendiricinizi kullanın.

• Oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.

Not: Bu peeling, yüz için uygun değildir. Yüz peelingine dair tarifleri cilt bakımı bölümümüzde bulabilirsiniz.

Harika Bir Bronzluk İçin Güneşlenmeden Önce Vücut Peelingi Şart!

2. Öneri: Magnezyum Sülfat ile Vücut Peelingi

Magnezyum Sülfat ile Vücut Peelingi

Vücuda peeling yapmanı en pratik yollarından biri de magnezyum sülfattır. Güneşlenmeden evvel magnezyum sülfat ile vücudunuza peeling yapabilirsiniz. Nasıl mı? İşte, böyle:

Magnezyum sülfat da harika bir peelingi etkisi yaratır. Bir miktar içine su ilave edin. Macun kıvamına getirin. Bir bardak dolusu magnezyum sülfatı cildinize sürün ve sonra suyla durulayın.

Bu işlemden sonra her zaman nemlendirici kullanın ve bronzlaştırıcı kreminizi sürmeden önce on beş dakika kadar bekleyin ki, nemlendirciniz, bronzlaştırıcı ürünün içindeki aktif maddeyle etkileşime girmesin.

Unutmayın, vücut peelingi, pul pul dökülen cildinizi ölü hücrelerden arındırır. Cildinizi rahatlatır.

Konular :