ERGENLİK DÖNEMİ

Sabit Fikirli Anne Baba Olmak Ergenle Çatışma Nedeni

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 18.10.2016

Ergenle İyi İletişimin Sırrı Eski Bildiklerimizi Dönüştürmek

Çocuklarımızı anlamak için öğrenmeyi sevmenin ve uygulamaya açık olmanın gerekliliğini anlatan Uzman Psikolog Gamze Eser, ergenlik döneminini yaşayan çocuklar ile doğru iletişimin sırrının öğrenmeden geçtiğini vurguluyor. İşte, Eser'den anne babalara tavsiyeler:

Anne Baba Olarak Öncelikle Yeni Neslin Dilinden Anlamak Gerekiyor

'Öğrenmeyi sevmek hayata karşı bakış açımızı ve iletişim kanallarımızı olumlu yönde ilerletir.

Günlük yaşantımızda karşımıza çıkan tüm soru, sorun ve durumları algılayış biçimimiz tepkilerimizi şekillendirir. Sağlıklı nesilller ve sağlıklı bireyler için öğrenmeyi öğrenmeliyiz.

Öğrenmeyi sevmek hayata karşı bakış açımızı ve iletişim kanallarımızı olumlu yönde ilerletir.

Sorunları Algılayış Biçimlerimizi Değiştirmekle Başlıyor Her Şey...

Günlük yaşantımızda karşımıza çıkan tüm soru, sorun ve durumları algılayış biçimimiz tepkilerimizi şekillendirir.

Birey her yaşında yeni bir şeyler öğrenmeye açık ve istekli olmalıdır. Böylelikle nesiller arası çatışmayı ve anlaşılmazlığı en aza indirmek mümkündür.

Eski Bildiklerinize Yenileyin Çocuğunuzun Dilini Anlayın

Özellikle ergenlik döneminde gençlerle iletişimi sağlıklı, sağlam ve olumlu tutabilmek için eski bildiklerimizi dönüştürerek geliştirerek çağın bireylere getirdiklerini öğrenmek gerekmektedir.

Büyük anne ve büyük babaların çağa kendilerini daha çabuk adapte ettiği, torunlarıyla ve dengi nesillerle daha iyi anlaştığı onları rahat anladığı görülmektedir.

Ergenle İyi İletişimin Sırrı: Eski Bildiklerimizi Dönüştürmek

Anne- baba olarak yaptıkları temel sabit fikir hatalarını aza indirmiş oldukları yapılan gözlemlerle ortaya konmuştur.

Nesiller arası kuşak farklılığında yaş büyüdükçe öğrenme, yenilenme olasılığının yüksek olmasıyla birlikte sabır, koşulsuz sevgi ve anlama durumu mevcuttur.

Anne-baba olarak özgüveni sağlam, kendini ifade etmekte güçlük çekmeyen, yalan ve korku altyapısı yaşamayan bireyler yetiştirmek için bir kuşak daha büyümenin zamanı yanlış değerlendirmek olduğu kanaatindeyim.

Ergenle İyi İletişimin Sırrı Eski Bildiklerimizi Dönüştürmek

Çocuklarımızı Anlamak İçin Öğrenmeye Açık Olun

Öğrenmeye, yeniliğe, çağın gerektirdiği ve getirdiği değişime anne-baba olarak ayak uydurup çocuklarımıza duygusal anlamda yakın olmak mümkün. Çocuklarımızı anlamak için öğrenmeyi sevmek ve uygulamaya açık olmak gerekiyor.

Tutarlı ilişkiler, sağlam nesil yetiştirmek için olmazsa olmazdır.

Koşulsuz sevginizi göstermek için büyük anne büyük baba olmayı beklemeyin. Değişim ve gelişim her nesil için geçerlidir.

Konular :