DAVRANIŞ SORUNLARI

Çocuğunuzun Hastane Korkusunu Nasıl Yenebilirsiniz?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 24.01.2015

Cocugun Hastane Korkusunu Yenmek

Çocuğunuzu hastaneye götürmeniz gerekirse,onu sakinleştirmek için bu detaylaradikkat edin.

1) Dürüst Olun: Çocuğunuza, hastanaye gidiş sebebinizi, özellikle de cerrahi bir müdahale gerekiyorsa, dürüst bir şekilde anlatın. Mümkünse, tabii doktorunuzun da onayını alarak, gerekli ameliyatları, çocuğunuzun anlattıklarınızı daha rahatlıkla anlayabileceği üç yaşına kadar erteleyin.


2) Sürprizlerden Kaçının:Kütüphaneden, kitapçılardan ameliyat olan çocuklarla ilgili kitaplar alın. Çocuğunuzu hastaneler hakkında hikayeler okumanız, sürprizleri ortadan kaldırarak korkularını dile getirmesini sağlayabilir.

3) Anestezi ile Uyku Arasındaki Farkı Anlatın:Çocuğunuzun bunun hiç acı hissetmeyeceği özel bir uyku durumu olduğunu bilmesi çok önemli. Bunun geçici bir uyku olduğunu uyandığında siziyanında bulacağını anlatın.

Hastane Korkusu



4) Şefkatli Olun: Çocuğunuzu sevdiğinizden ve bu sevginizi gösterdiğinizden şüphemiz yok. Ancak hastanede bulunduğu süre boyunca, ekstra sevgi ve özen gösterin.Bunu çocuğunuz için yaptığınızı düşünebilirsiniz, ki çocuk üzerinde harika etkileri vardır; ancak bu sizin kendi korkularınızı bastırmanıza dayarayacaktır. Ayrıca eşinizin de ilgiye ihtiyacı olacağını unutmayın. Hastanedeki işler yüzünden onu ihmal edebilirsiniz.

5) Öfkesini Dökmesine İzin Verin: Çocuğunuz bağırıp çağırmaya başlarsa şaşırmayın. Böyle bir şeyin doğru olduğu tek zaman, bu zamandır. Sonuçta, doktor sıkıntı verici bir şeyyapacaktır ki bundan yetişkinler de hoşlanmaz.

6) Olabildiğince Çocuğunuzun Yanında Kalın: Çocuğunuz doktorla samimiyet kurduysa, doktordan ameliyat odasına çocuğunuzun elini tutarak sokmasını isteyin. Bunu kabul ederse, doktorubayramlarda tebrik kartı atılacaklar listesine eklemeyi ve arayıp teşekkür etmeyi unutmayın. Bu yöntem uygulanabilecek gibi değilse, doktordan çocuğunuza ameliyat odasına gitmeden önce, kendi odasında narkoz verilmesini isteyin. Bu, çocuğun çok hassas olduğu bir anda kendisini yalnız hissetmesini engelleyecektir. Tanıdık bir ortamda, çevresinde ailesi ve oyuncaklarıyla uykuya dalmak çocuğun korkularını azaltacak, anne baba olarak siz çocuğunuzu rahatlatabilmek için daha çok vakit bulacaksınız.


Buradaki Psikolojik Taktik Nedir?


Çocuğunuzu ameliyat deneyimine hazırlayın. Doktorunuzdan da o stresli dönemde çocuğunuzun korkularını azaltması konusunda yardım isteyin. Hastaneler eğlenceli yerler değildir. Acıyı tamamen ortadan kaldıramazsınız; ama sevgi, korkuları ve rahatsızlığı ortadan kaldırma konusunda harikalar yaratabilir.

Konular :