ÇOCUK PSİKOLOJİSİ

Çocuğun Ruh Sağlığı İçin Anne Çalışmalı mı, Evde mi Olmalı?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 18.04.2018

Çocuğun Ruh Sağlığı İçin Anne Çalışmalı mı Evde mi Olmalı

Çocuğun ruh sağlığı yönünden, annesinin çalışması mı, yoksa ev kadını olması mı daha iyidir? Psikolog Suna Tanaltay ""Her Yaşta Ruh Sağlığı" adlı kitapta bakın bu soruyu nasıl yanıtlıyor.

Bebeğin Annesine Doya Doya Büyümesi Önemli

"Bebeklik döneminde çocuk-anne ilişkisi çok önemlidir. Meme verne, seven, okşayan, çocuğun dokunabilecği bir anne… Bu dönemde anne kokusu ve anne sıcaklığı çocuğun ruh sağlığının temel ihtiyacıdır. Oysa, annesi çalışan birçok çocuk, daha kırk günlükken sarılıp sarmalanmakta ve göreve gider gibi kreşe yahut bakıcıya bırakılmakta. Terlemeler, üşümeler, bronşitler ve anne özlemi… Eğer şartları düzenlemek mümkünse, bebeğin annesine doya doya büyümesi yararlı olacaktır.

Çocuğun Ruh Sağlığı İçin Anne Çalışmalı mı Evde mi Olmalı

Çocuğun Ruh Sağlığı İçin Anne Çalışmalı mı Evde mi Olmalı?

Eğer Anne Çalışarak Daha Mutlu Olacaksa Çocuk Yuvaya Verilmeli

Yuva çağına geldikten sonra durum değişir. Eğer çalışmak anneyi daha mutlu edecekse, çocuğunu yuvaya vermeli ve çalışmalıdır. Çünkü, çalışmamanın verdiği “stres”, çocuğa da yansır. Gergin ve sıkıntılı anne, çocuğuna karşı da gergin ve sabırsız olabilir. Oysa, günün birçok saatini herkes kendince güzel ve olumlu geçirebilmişse, sonuçta bütün ev halkı rahat edecektir.

Unutmayın; Sevgi Dolu Annenin Çocuğu Sağlıklı ve Mutlu Olur

Öyleyse, çalışan annenin mi, yoksa ev kadını olan annenin mi çocuğu rahat ve mutludur?.. İster çalışsın, isterse ev hanımı olsun, mutlu ve sevgi dolu annenin çocuğu sağlıklı ve mutludur. Anne, çocuğu için önce kendisini rahatlatmak zorundadır. Bu noktada babalara da çok iş düşer. Hayat bir paylaşma ise eğer, ailenin tüm kişileri seve seve birbirlerine yardımcı olacaklardır.

Çocuğun Ruh Sağlığı İçin Anne Çalışmalı mı Evde mi Olmalı

Çocuğun Ruh Sağlığı İçin Anne Çalışmalı mı Evde mi Olmalı?

Çocuğun besini, temizliği, bakımı, sağlığı önemlidir; ama ruh sağlığı her şeyden önemlidir. Ruh sağlığının da sade, fakat vazgeçilmez formülü: Huzurlu anne, huzurlu baba ve huzurlu çocuktur…"

Konular :