ÇOCUK EĞİTİMİ

Yeni Çocuk Oyunu "Bir Kümes Hikayesi"

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 15.11.2016 - Güncelleme : 14.07.2022

Bir Kümes Hikayesi

Şehir Tiyatroları'nın yeni çocuk oyunu "Bir Kümes Hikayesi"nde, kümes sakinlerinin maceraları keyifli, eğlenceli ve eğitici bir dille anlatılıyor. Oyun; çocuklara, birlik beraberlik içinde yaşama, arkadaşlık ve yardımseverlik gibi konular üzerine de önemli mesajlarveriyor.

ŞEHİR TİYATROLARI’NDAN YENİ ÇOCUK OYUNU: “BİR KÜMES HİKAYESİ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2016-2017 sezonunda Bir Kümes Hikayesi adlı yeni çocuk oyununu seyircisiyle buluşturuyor. Hilmi Zafer Şahin’in yazıp, Ebru Üstüntaş’ın yönettiği oyunun ilk gösterimi 20 Kasım Pazar günü Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde saat 12.00'de ve 15.00'de ilk kez çocuk seyircilerle buluşacak.

"Bir Kümesi Hikayesi"nin Konusu Ne?

Oyunun konusu; Kümeste yaşayan hayvanların dünyasına çocukların gözünden bakan oyun, kümes sakinlerinin maceralarını keyifli, eğlenceli ve eğitici bir dille anlatırken; çocuklara, birlik beraberlik içinde yaşama, arkadaşlık ve yardımseverlik gibi konular üzerine de önemli mesajlar veriyor.

Müzik ve dansın yoğun biçimde iç içe geçtiği Bir Kümes Hikâyesi, gözü doymazlığın olumsuzluğunu, aile dayanışmasını, anne ve çocuk sevgisi ve birlikten güç doğacağı değerini işliyor. Çocuk seyircilerin duygu ve yöneliş olarak kendine yer bulabileceği oyun, müzikten şarkılara, danstan görsel öğelere Çocuk Tiyatrosu'nun anlatım olanaklarını eğlenceli bir dille sahneye taşıyor.

Sahne tasarımını ve kostüm tasarımını Eylül Gürcan’ın, ışık tasarımını Murat Özdemir’in, efekt tasarımını Harun Özdamar’ın, müziğini Mertol Şalt’ın, koreografisini İbrahim Ulutaş’ın, dramaturgisini Özge Ökten’in yaptığı oyunda; Enes Mazak, Erkan Akkoyunlu, Esra Ede, Fatma İnan, Hasip Tuz, Kamer Karabektaş, Mana Alkoy ve Neşe Ceren Aktay rol alıyor.

"Bir Kümesi Hikayesi"nin Programı Şöyle:

3 yaş ve üzeri çocukların seyredebileceği oyun, 20, 27 Kasım 2016 ve 4 Aralık 2016 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR