ÇOCUK EĞİTİMİ

Şehir Tiyatroları'nın Çocuklara Özel Oyunları

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 22.01.2017 - Güncelleme : 14.07.2022

Şehir Tiyatrolarının Çocuklara Özel Oyunları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın ocak ayının son haftasında çocuklara özel oyunları ve programları şöyle:

BİR KÜMES HİKAYESİ (5+ Yaş)

Kümeste yaşayan hayvanların dünyasına çocukların gözünden bakan oyun, kümes sakinlerinin maceralarını keyifli, eğlenceli ve eğitici bir dille anlatırken; çocuklara, birlik beraberlik içinde yaşama, arkadaşlık ve yardımseverlik gibi konular üzerine de önemli mesajlar veriyor. Hilmi Zafer Şahin’in yazdığı Ebru Üstüntaş’ın yönettiği oyunda; Enes Mazak, Erkan Akkoyunlu, Esra Ede, Fatma İnan, Hasip Tuz, Kamer Karabektaş, Mana Alkoy ve Neşe Ceren Aktay rol alıyor.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde Sahnelenen Oyunun Programı:

29 Ocak 2017, Pazar Saat: 12:00 ve 15:00

Tel: 0212 455 39 00

ÜZGÜN AĞAÇLAR ÜLKESİ (5+ YAŞ)

Gökçe Yaşar’ın yazıp, Yeşim Koçak ve Selin Türkmen’in yönettiği Üzgün Ağaçlar Ülkesi’nde tüm ağaçlar artık kocaman meyveler vermektedir. Kral da, yemeğe düşkün Kraliçe de bu işten pek memnundur. Ama Büyücü’nün daha büyük meyveler yetiştirmek için hazırladığı iksirler, aslında bütün ağaçları hasta etmekte, kurutmaktadır. Prenses, ne yapsa da Kral babasına bunu anlatmayı başaramaz. Günün birinde Kraliçe de Prenses de iksirli meyvelerden yiyerek uykuya dalar.

Şimdi Kral çok sevdiği kızı ve Kraliçe’sini uyandıracak bir çare bulmak zorundadır. Buğra Can Ildırışık, Can Alibeyoğlu, Can Tarakçı, Emre Karaoğlu, Melisa Demirhan, Okan Karaca, Şenay Bağ ve Zeynep Ceren Gedikali’nin rol aldığı oyun; 29 Ocak 2017 tarihinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde Sahnelenen Oyunun Programı Şöyle:

29 Ocak 2017, Pazar Saat: 12:00 ve 15:00

Tel: 0212 455 39 00

YAŞASIN BARIŞ (5+ YAŞ)

Birbirleriyle ürettiklerini paylaşarak dostça yaşayan koyun ülkesi ve buğday ülkesi sadece kendini düşünen bencil vezirin hain planlarıyla savaşa başlarlar. Buğday ülkesinin her şeyin farkında olan prensesi kendini feda ederek "düşman ülkeye" gizlice girer. Mızıkasının umutlu ezgileriyle vezirin planlarını ortaya çıkarır ve herkesin ısrarla istediği barışı getirir. Hasan Erkek’in yazıp Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda; Cafer Alpsolay, Çağlar Ozan Aksu, Emrah Can Yaylı, Ercan Demirhan, Pelin Abay, Uğur Dilbaz, Volkan Öztürk, Yağmur Damcıoğlu Namak’ın rol aldığı oyun; 29Ocak 2017 tarihinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde Sahnelenen Oyunun Programı Şöyle:

29 Ocak 2017, Pazar Saat: 12:00 ve 15:00

Tel: 0212 455 39 00

PALYAÇO PRENS (+3 YAŞ)

Palyaço prens, çocukların hayal dünyalarının masal olgusu ile beslenmesi için kurguladığımız bir oyun. Kahramanlar, olaylar, olup biten her şey bir masal. Tiyatro, bu masalın onlara anlatılabilmesi için kullandığımız araçlardan sadece biri. Günümüzde prensler, prensesler yok ama masalımızda onlara ait gördüğümüz tüm duygular hala var. Şefkat-acımasızlık, iyilik-kötülük, mutluluk-mutsuzluk... En önemlisi sevgi... O hep vardı, hala var. Palyaço prens sevgiyi renklerle anlatan bir oyun.

Oyunda; Arda Alpkıray, Aslı Şahin, Aybar Taştekin, Ayşecan Tatari, Deniz Yeşil Mavi, Doğan Şirin, Hakan Gümüş, Hazal Uprak, Musa Arslanali, Özgün Akaçça, Özgür Dağ rol alıyor. Oyun; 29 Ocak 2017 tarihinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde Sahnelenen Oyunun Programı Şöyle:

29 Ocak 2017, Pazar Saat: 12:00 ve 15:00

Tel: 0212 455 39 00

BİSKÜVİ ADAM (5+ Yaş)

Büyük evin saati Guguk Bey'in ansızın kısılan sesi, ev sahipleri tarafından onu çöpe atılma tehlikesi ile karşı karşıya bırakmıştır. Ama mutfaktaki arkadaşları Tuz, Biber, sonradan aralarına katılacak olan Poşet Çay ve en çok da fırından yeni çıkmış Bisküvi Adam'ın yardımıyla bunun üstesinden hep birlikte geleceklerdir.

Bisküvi Adam'ın Fare ile mücadelesi de Rutin hayatlarına yeni bir tempo getirir. Bir evin mutfağında, herkes uyuduktan sonra kurulan yepyeni bir dünyanın oyunu Bisküvi adam, mücadele, ön yargı, yardımlaşma ve her şeye rağmen birlikte yaşama kavramlarını eğlenceli bir dille anlatırken; çocukların hayal dünyasını renkli kılan neşeli sahneler de içeriyor. David Wood’un yazıp Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda Nazif Uğur Tan, Müslüm Tamer, Damla Cangül, Esen Koçer, Gülsün Odabaş ve Ada Alize Ertem rol alıyor. Oyun, 29 Ocak 2017 tarihinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde Sahnelenen Oyunun Programı Şöyle:

29 Ocak 2017, Pazar Saat: 12:00 ve 15:00

HARİKALAR MUTFAĞI (7+ Yaş)

Haluk Işık ve Ege Işık’ın yazdığı Arda Aydın’ın yönettiği Harikalar Mutfağı’nda Papatya Sokağı'nda lokantaları olan iki aşçı Gümüşkepçe ve Kırıkçatal'ın yemek pişirme macerası anlatılıyor. Oyunun önemli kahramanları, kedi Yorgunpençe, fare Kazmadiş ve bayan Gülücük’tür. Oyunda ustalığın, bir işi yaparken gösterilen özen, sevgi ve dikkatle ortaya çıkabileceği düşüncesi işleniyor.

Özgür Dereli, Ertan Kılıç, Berfu Aydoğan, Gözde İpek Köse ve Nilay Bağ’ın rol aldığı oyun; 29 Ocak 2017 tarihinde Ümraniye Sahnesi’nde.

Ümraniye Sahnesi'nde Sahnelenen Oyunun Programı Şöyle:

29 Ocak 2017, Pazar Saat: 12:00 ve 15:00

ALAADDİN’İN SİHİRLİ LAMBASI (6+ Yaş)

Alaaddin, iyi niyetli, sevgi dolu, müziği çok seven bir gençtir. Rüyalarında gördüğü prensesle evlenmektir hayali. Ama bir türlü iş bulamaz kendine. Bir gün çok uzaklardan, şarkılarını dinleyen güzeller güzeli prensesle karşılaşır ve birbirlerine aşık olurlar. Kral'ın kötü yürekli veziri ise sihirli lambanın Alaaddin'in evinde olduğunu öğrenmiştir.

Bakalım Alaaddin cin'inde yardımıyla önüne çıkan zorlukları aşabilecek mi? Turgay Yıldız’ın yazıp Özgür Atkın’ın yönettiği oyunda Ceysu Aygen, Serkan Bacak, İbrahim Can, Hamit Erentürk, Emre Çağrı Akbaba, Cihan Kurtaran ve Nilay Yazıcıoğlu rol alıyor. Oyun, 29 Ocak 2017 tarihinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde Sahnelenen Oyunun Programı Şöyle:

29 Ocak 2017, Pazar Saat: 12:00 ve 15:00

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR