ÇOCUK EĞİTİMİ

‘Karton Şehir’ 34. Çocuk Şenliği’nde!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 18.04.2018 - Güncelleme : 14.07.2022

Karton Şehir 34 çocuk şenliğinde

Çocukların hayal gücünü harekete geçirmek amacıyla düzenlenen ‘Bir Hayal Bir Oyun Yarışması’nda birinci olarak sahnelenmeye başlayan hikaye “Karton Şehir” 34.Çocuk Şenliği’nde!

‘Karton Şehir’ 34. Çocuk Şenliği’nde!

Zorlu Çocuk Tiyatrosu oyunu Karton Şehir, İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen 34.Çocuk Şenliği programına dahil oldu. Festival kapsamında minik tiyatroseverleri 26 Nisan’da ağırlayacak oyunun, festival temsili Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşecek.

Oyunun müzik ve dansla sunduğu renkli atmosfer, aynı zamanda turnede olan oyunun Denizli ayağında 21-22 Nisan’da Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde de miniklerle buluşacak.

İlk kez 2017 yılında 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için özel olarak hazırlanan oyunun senaristliğini Serdar Saatman, yönetmenliğini ise Gaye Cankaya üstleniyor. Bilgi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri arasından seçimle belirlenen genç oyuncular tarafından sahnelenenen oyunun, kostüm ve dekor tasarımlarını Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri yapıyor.

Çocukların kaleme aldığı hikayeler arasından seçilerek sahnelenen bir tiyatro oyunu olma özelliği ve hikayenin yazarı Gökhan Kızıklı’nın hikayenin oyunlaştırılma sürecine dahil edilmesi Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR