ÇOCUK EĞİTİMİ

Hafta Sonu Önerisi "Hayal Çalan Cadı"

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 17.05.2019 - Güncelleme : 14.07.2022

Cumartesi Önerisi Hayal Çalan Cadı

Hafta sonu, çocuğunuzla tiyatronun eğitici, öğretici ve eğlendiren anlarını birlikte yaşamak için, "Hayal Çalan Cadı"ya seyredebilirsiniz.

Öyküsünü Ceren Çiçek’in yazdığı, öyküden yola çıkarak Serdar Saatman’ın yazdığı, Gaye Cankaya’nın yönettiği Hayal Calan Cadı Zorlu PSM’de!

Oyunun Programı:

18 Mayıs 2019, Cumartesi Saat: 12:00 -Zorlu PSMTurkcell Platinum Sahnesi, İstanbul

19 Mayıs, 2019, Pazar Saat: 12:00 - Zorlu PSMTurkcell Platinum Sahnesi, İstanbul

Öyküsünü Ceren Çiçek’in yazdığı, öyküden yola çıkarak Serdar Saatman’ın yazdığı, Gaye Cankaya’nın yönettiği Hayal Calan Cadı Zorlu PSM’de!

Sihir mi? Yoksa bilim mi?

İhtii Şan, Cadılar Kasabası’nın Konsey Başkanıdır. Kasabanın her yerine Hayal Çalan Cadı: Şayn Sia gelmesin diye sihir sistemi kurmuştur. Tüm kasaba halkını, Şayn Sia’nın hayalleri çalıp gittiğine inandırmıştır. Öyle ki kasabada hiçbir cadı fikir üretemez, hayal edemez ve sihir yapamaz olmuştur.Şayn Sia ise kasabadan uzaktaki kulesinde, bilim için çalışmaya devam etmekte ve konseye kendini açıklama isteğindedir. Bu yüzden her gün haberci baykuşu ile konseye haber yollar ancak bir türlü yanıt alamaz.Cadılar Kasabası Konsey’inde acil bir toplantı yapılır.

Kasaba’nın en bilgesi Profesör Jastiss, cesaret edip Hayal Çalan Cadı: Şayn Sia’nın baykuşu ile gönderdiği haberi okuduğunu dile getirir ve Şayn Sia’nın kasabaya gelip kendini savunmasını önerir.İhtii Şan ve kuzeni Flora Şan, bunu engellemek adına türlü türlü numaralar çevirir. Şayn Sia’nın kasabaya gelmemesi gerekir. Bu yüzden dünyadan seçilecek üç çocuğu Şayn Sia’nın kulesine yollamayı önerir ve kabul ettirir.

Tam da bu noktada dünyalı üç çocuk Limon, Şeker ve Salça devreye girer. Yarışmaya katılırlar ve kazanırlar. Ancak Salça’nın babası Ether Yeter araştırmacı bir gazetecidir. Çocukları hem korumak hem de Cadılar Kasabası hakkında insanları bilgilendirmek amacıyla peşlerine takılır.İhtii Şan, çocukları korkutmak ve bu projeden vazgeçirmek için elinden geleni yapar. Ancak çocuklar yarışmayı başarıyla tamamlar ve korkusuzca yol alırlar.

Sonunda Şayn Sia’nın kulesine giderler ve onunla görüşürler. Şayn Sia’nın sihir diye bir şey olmadığını aslında sihirli gibi görünen her şeyin altında bir buluşun yattığını anlatır. Aslında her şey “sihirli” değil “bilimli”dir.İlk bakışta çok korkunç görünen Şayn Sia, çocuklar O’nu tanıdıkça güzelleşir. Çocuklar büyük bir ön yargıyı kırarak ona sorular sorar ve tüm bu düzeni İhtii Şan’ın kurduğunu anlarlar. Artık kasabaya bir plan yaparak gidecekler ve tüm Cadılar Kasabası halkını yalancı ve düzenbaz İhtii Şan Cadı’sından kurtaracaktır.Müziğin, dansın, sihrin yani aslında bilimin bir arada olduğu renkli çocuk oyununda siz de yerinizi alın!

Oyun Hakkında:

Yazar: Serdar Saatman

Yönetmen: Gaye Cankaya

Yardımcı Yönetmen: Zeynep Sevi Yılmaz

Işık Tasarım: Kerem Çetinel

Koreograf: Taner Güngör, Köksal Ünal

Dramaturg: Ömer Karasu

Dekor – Kostüm Tasarım Süpervizor: Ayten Öğütçü

Dekor – Kostüm Koordinasyon: Burcu Melek Bozan

Dekor – Kostüm Tasarım: Cemre Yemin Gülveren, Günernaz Kalpak, Hande Koçhan, Büşra Eroğlu

(Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Tasarımı Bölümü)

Şarkı Aranje Ve Düzenleme: Efkan Develi – Burak Acar – Çise Damla Develi

Video Görsel: Tolga Dikmen

Oyuncular;

İhtii Şan: Mebrure Yağmur Anaz

Şayn Sia: Gizem Yorgancıoğlu

Kaynar Kazan: Cansu Demirci

Profesör Jastis: Ömer Karasu

Bayan Mecik / Asil Hanım: Dilek Demir

Groo Tex/ Kredi Kartı: Hasan Demirci

Flora Şan: Cansu Sabancı

Ether Yeter: Ayhan Bekdemir

Şeker: Zeynep Sevi Yılmaz

Salça: Berkay Şansever

Limon: Mert Arat

Şen Şakrak: Çise Damla Develi

Saygın Bey: Necmettin Amaç

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR