ÇOCUK EĞİTİMİ

Çocuklar İçin 3 Harika Tiyatro Gösterisi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 16.07.2016 - Güncelleme : 14.07.2022

Çocuklar İçin 3 Harika Tiyatro Gösterisi

Prof. Dr. Üstün Dökmen danışmanlığında sahneye konulan "Alaaddin'in Sihirli Lambası; çocuk edebiyatının baş yapıtlarından "Küçük Prens" ve çocuklara, başka birine özenmeden, kendi özelliklerine sahip çıkmanın güzelliğinin anlatıldığı "Kaplan Maplan" oyunu... Yaz tatili boyunca tüm gün hoplayan zıplayan çocuğunuz için seçtiğimiz bu 3 harika tiyatro gösterisinihem siz hem de çocuğunuz keyifle izleyeceksiniz.

1) Alaaddin'in Sihirli Lambası

Tarih: 23 Temmuz 2016, Saat: 11:00

Yer: Trump Kültür ve Gösteri Merkezi, İstanbul

Prof. Dr. Üstün Dökmen danışmanlığında Tiyatro Yeniden'in sahneye koyduğu "Alaaddin'in Sihirli Lambası", masala farklı bir açıdan yaklaşıyor...

“Tiyatro Yeniden” klasik bir masalı sahneye taşıyor. Ama bambaşka bir açıdan bakıyor masala; Bu güne kadar hep Cin'den bir şeyler dilendi, Cin hep başkalarının dileğini yerine getirdi. Pekiyi ya Cin ne istiyor? O mutlu mu lambanın içinde olmaktan? İnsanların bitip tükenmeyen isteklerini yerine getirmek zorunda mı? Ya Cin’in istekleri, O’nun dilekleri? Onları kim yerine getirecek? Bu soruların yanıtları aranacak bu oyunda, Tabii çocukların sınırsız düşleri harekete geçirilerek…

Yazan / Yöneten: Dersu Yavuz Altun

Oynayanlar: Çağlar Tüfekçi, Öze Solak, Emre Işındağ, Kürşat Karaman, Refiye Genç

Yaş Grubu: 3+

Bilet Fiyatı: 28.50 TL

2) Küçük Prens ve Çiçek

Gösteri Tarihi: 30 Temmuz 2016, 11:00

Yer: Trump Kültür ve Gösteri Merkezi, İstanbul

Çocuk edebiyatının baş yapıtlarından Küçük Prens, Tiyatro Yeniden'in sanat yönetmeni Dersu Yavuz Altun tarafından uyarlanan "Küçük Prens ve Çiçek" adıyla, 30 Temmuz'da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde izleyicisiyle buluşacak.

Çiçeğine küsen Küçük Prens gezegeninden ayrılıp farklı gezegenlere yolculuk yapar. Bu gezegenlerde birbirinden ilginç, eğlenceli kahramanlarla karşılaşır ama aklı hep gezegeninde ve çok sevdiği çiçeğindedir. Dünyada karşılaştığı Tilki, ona çiçeğinin "biricik" olduğunu, sevgiyi değerli kılan şeyin emek vermek olduğunu öğretir. Oyun; sevgi, sorumluluk, emek kavramlarını çocuğun dünyasına taşıyor.

Masal: Saint Exupery

Uyarlayan / Yöneten: Dersu Yavuz Altun

Oynayanlar: Çağlar Tüfekçi, Öze Solak, Emre Işındağ, Kürşat Karaman, Refiye Genç

Yaş Gurubu: 3+

Bilet Fiyatı: 28.50 TL

3) Kaplan Maplan

Çocuklara, başka birine özenmeden, kendi özelliklerine sahip çıkmanın güzelliği ile her canlının birbiri ile dostluk kurabileceğini anlatan "Kaplan Maplan" eğlendirirken eğiten keyifli bir çocuk oyunu.

Gösteri Tarihi: 31 Temmuz 2016 12:00

Yer: Trump Kültür ve Gösteri Merkezi, İstanbul

Kaplan Maplan Tiyatro Oyunun Konusu:

Oyun, her şeyden korkan bir fare, yavaş salyangoz, sevgi dolu bir kirpi, pembecik kuş, reçel köstebek ve büyülü ağaç arasında geçmekte. Tüm olaylara bir ağacın tepesinden şahit olan bir yavru kelebek ile minik arı, pamuk fareye istediği hayvan olması için destek veren bir büyülü ağaç oyunun renk karakterleridir.

Oyun ana fikri, kendi özelliklerini bilmenin ve onların güzel yanlarına sahip çıkmanın mutluluk getireceğidir. Bir başka canlının güç, beceri ve güzelliklerine bakarak kendi becerilerini göremeyen bir fare, büyülü ağaç sayesinde önce bir kedi, sonra bir kaplana dönüşecek ama yine de hayal ettiği cesarete kavuşamayacaktır. Üstelik fare olmaktan vazgeçtiği için, bir farenin çevikliği ve rahatlığından da mahrum kalacaktır.

Bilet Fiyatı: 28.50 TL

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR