ÇOCUK EĞİTİMİ

Çocuk, Ergen ve Kadınlara Özel Drama Grupları Başlıyor!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 13.10.2016 - Güncelleme : 14.07.2022

Haydi Oyun Oynayalım Çocuk Drama Grupları

Çocuğunuzda anlayamadığnız, bir türlü çözemediğiniz davranış sorunlarını oyunla öğrenmeye ne dersiniz? Öyleyse, çocuğunuzu daha iyi tanımanızı sağlayacak drama grup çalışmalarını kaçırmayın!

Benden Bana Bir Adım eğitmenlerinden Nefrin Tokyay ile Haydi Oyun Oynayalım çocuk drama grupları 15 Ekim Cumartesi başlıyor.

Nefrin Tokyay çocuklarla oyun oynarken onların hem kaygı ve sorunlarını tespit ediyor hem de ilgi alanlarını ve eğilimlerini gözlemliyor. Çalışma sonrası ailelere geri bildirimde bulunuyor ve drama yoluyla çocukların kendilerini fark etmelerini sağlıyor.

Nefrin Tokyay’ın kendi ifadesiyle DRAMA YOLUYLA KENDİNE BAKMAK nedir?

“Oyun insan davranışlarının taklididir.

Tiyatro oyununda oyuncu, insanların davranışlarını yansıtır.

Tiyatro bir karşılaşmadır. Kendisi ve başka insanlarla yaşadığı bir karşılaşma. Başka insanları anlamak; onları kişinin kendisiyle, kendi deneyimleriyle ve düşünceleriyle karşı karşıya getirmek ve bir yanıt vermektir.

Bir drama metnini oynamak karakterlerin söylediği şeyler ile gerçekte düşünüp hissettiği ama bazı nedenlerden ötürü doğrudan söyleyemedikleri arasındaki yüzleşmeyi sahneye getirmektir.

Drama yoluyla kendine bakmak kişinin kendisi ve diğerleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasına yardımcı olur. Herkes yaşamda çeşitli roller içindedir ve rol sosyal yaşantının ayrılmaz bir parçasıdır. Rol repertuarlarını genişletmek, kişilerin topluma ve doğaya uyum sağlamalarına katkıda bulunur.”

Zekeriyaköy’de 15 Ekim Cumartesi günü 7-9 ve 9-12 yaş grupları için Drama Atölye Çalışması başlayacaktır. Her çalışma 5 haftalıktır. Kayıt ve başvurular için detaylı bilgiyi benden bana bir adım adlı sitede bulabilirsiniz.

BİRLİKTE OYNAYALIM

Oyun oynamak çocuk için gerçek yaşama hazırlanmak demektir.

Oyun yoluyla çocuğun gündelik yaşamda karşılaşacağı zorluklara karşı hazır olması,

Kendi yaşamında başa çıkamadığı konuları çeşitli grup oyunları üzerinden görmesi sağlanır.

Çocuğun gözünden ana babanın, ebeveynlerin gözünden çocukların nasıl davrandıkları drama yoluyla iki tarafa da farkındalık sağlanıp, empati kurulmasını kolaylaştırır.

Haydi Oyun Oynayalım Çocuk Drama Grupları

Etkinlik Programı: Haftada bir gün olmak üzere 5 seanslık bir çalışma.

Yer : Zekeriyaköy Kooperatif Binası

Etkinlik Tarihleri: 15, 22, 29 Ekim ve 5, 12 Kasım 2016

Kayıt ve başvurular için detaylı bilgi için "benden bana bir adım" adlı internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Nefrin Tokyay Kimdir?

Oyuncu, Yönetmen, Yazar ve Eğitmen Nefrin Tokyay başta çocuklar ve ergenler olmak üzere, kadınlar ve karma gruplar için yıllardır drama uygulamaları yapan, alanında en tecrübeli isimlerin başında gelen bir eğitimci.

İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümündeki oyunculuk eğitiminden sonra, İşletme üzerine Lisans ve Uygulamalı Psikoloji üzerine Yüksek Lisans yapan Tokyay, A. Özbek Psikodrama Enstitüsü ve Überlingen Moreno Enstitüsü’nde Psikodrama eğitimi almıştır. Çeşitli özel ve kurumsal tiyatrolarda oyuncu ve yönetmen olarak çalışmıştır.

1996’dan bu yana drama atölye çalışmaları yanı sıra gerek üniversitelerin gerek de özel akademilerin ilgili bölümleri ile çeşitli tiyatro okullarında başta Oyunculuk / Sahne Uygulama, Doğaçlama, Ses / Nefes, Etkili İletişim Teknikleri ve Psikodrama Teknikleri İle Drama dersleri olmak üzere Mitoloji, Antik Yunan Tiyatrosu ve Uygulamalı Dramaturgi kuram dersleri de vermiştir.

“Yaratıcı Yazarlık” ve “Hayatı Mitoloji Üzerinden Okumak” başlıklı atölyeleri bulunmaktadır. Bugüne kadar yönettiği oyunlar arasında: Terence Feely - Yaz Gelmesin, Eugen Ruge - Satılan Mal Geri Alınmaz, Dario Fo - Sıradan Bir Gün ve Koffi Kwahulé - Big Shoot sayılabilir. “Gizli Evin Kitabı” ve “Tebriz’in Kış Güneşi” adlı iki romanı ve “Perseus’un Yolculuğu” adlı mitler, arketipler ve semboller üzerine bir araştırma kitabı bulunmaktadır.

Diğer Drama Grupları da İlginizi Çekebilir!

ERGEN OLMAK NASIL BİRŞEY ?

Hayatımın en kahramanı benim!

Dünyanın merkezi benim!

Kimse beni anlamıyor!

Öfkeliyim.

İsyanlardayım.

Kendimi keşfetmek istiyorum

diyen ergenlerin yanıtlarını oynayarak keşfetmeleri sağlanır.

Haftada bir gün olmak üzere 6 seanslık bir çalışma

Etkinlik Tarihi: 20, 27 Ekim ve 3, 10, 17, 24 Kasım 2016

Kayıt ve başvurular için detaylı bilgi için "benden bana bir adım" adlı internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İÇİNİZDEKi GÜÇLÜ KADINLA TANIŞIN

Değerini fark etmek

İçindeki gizli yaratıcı gücü keşfetmek isteyen kadınlar için

Aşkın gizli yüzü ve kadın

Etkinlik Programı: 6 seanslık bir çalışma

Etkinlik Tarihi: 20, 27 Ekim, 3, 10, 17, 24 Kasım 2016

Kayıt ve başvurular için detaylı bilgi için "benden bana bir adım" adlı internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR