ÇOCUK EĞİTİMİ

2013 Yaz Okulu: “Beykoz Summer City Camp”

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 26.07.2013 - Güncelleme : 14.07.2022
2013 Yaz Okulu Beykoz Summer City Camp

Haziran ayının gelmesiyle ailelerin çocukları için faydalı yaz tatili arayışı artıyor. Çocuklarına eğlenceli, eğitici ve farklı bir tatil sunmak isteyen aileler yaz kamplarını tercih ediyor.

Geleceğin Yıldızları 2013 yaz sezonu için çocuklara özel kamp etkinliği hazırladı.

Çocukların Yaşamını Değiştiren Bir Deneyim

Bu yaz yatılı kamplarının yanısıra İstanbul Beykoz’da yer alan TED İstanbul Koleji kampüsünde 5-12 yaşa özel “Summer City Camp” ile hafta içi gündüz programlarını hayata geçiriyor.

Yaz Kampı Çocuklara NeKazandırı?

• Kamp çocukların kendine olan güvenini arttırmasına yardımcı oluyor. Dünyanın pek çok ülkesinde yapılan araştırmalara göre kampçıların %92’si kampların kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olduğunu söylüyor.

• Doğa ile iç içe yaşama fırsatı! Böceklerden bitkilere, ormanlık alanlarda yaşayan canlılardan balığa kadar kamp, çocukları doğayla çevreliyor ve içinde bulunduğu ortamın ve doğal hayatın kıymetini anlamalarını sağlıyor.

• Çocuklar, kamplarda farklı kültürel birikimlere sahip pek çok

kişiyle tanışma fırsatına sahip oluyor. Yapılan araştırmalar kampçıların %96’sının yeni arkadaşlıklar edindiğini ve kampçıların %93’ünün kendilerinden farklı olan kişilerle de arkadaşlık kurduğunu gösteriyor. Kamp deneyimi, kampçıların dünyayı daha iyi anlamasını sağlayarak onların hakiki arkadaşlıklar ve toplum bilinci edinmelerine yardımcı oluyor.

• Kamp, çocukların yazın da yeni şeyler öğrenmelerini sağlıyor. Pekçok çocuk yaz aylarında az da olsa öğrenme kaybı yaşıyor. Bu durumu en aza indirgemek için kamp gibi deneyime dayanan eğitim programlarının bu bilgi kaybı üzerinde olumlu etkileri olduğu biliniyor.

Çocukları İçin Eğlenceli ve Faydalı Yaz Tatili Arayanlara Alternatif

Türkiye’de okul dışı eğitim

ve kamp sektörünün öncülerinden Geleceğin Yıldızları, 24 Haziran - 2 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da düzenlediği “Summer City Camp” ile yatılı kamp için kendini henüz hazır hissetmeyen veya yazın bir bölümünü İstanbul’da geçirmek durumunda olan 5-12 yaş grubu çocuklar için bir yaz okulu değil, eğitim ve gelişim programlarından, eğlenceye ve kurulacak dostluklara kadar kampçılık ruhunu şehirde yaşatan gerçek bir yaz kampı imkanı sunuyor.

2013 Yaz Okulu Beykoz Summer City Camp

Üstelik aileler 3-4 haftalık dönemler veya tüm yazı kapsayacak şekilde değil, kendi yaz programlarına göre esnek 2’ şer haftalık devreler halinde kayıt yaptırabiliyorlar.

Yaz kampları, çocukların fiziksel, sosyal ve psikolojik gelişimlerindeki olumlu etkiliyor.

Doğal ortamdaki kamp aktiviteleri ve grup yaşamı, kampçılara başarılı ve sağlıklı bir gelişim olanağı sağlıyor. Böyle bir ortamda çocuklar, dinlemek, konuşmak ve bunları yansıtmak için zamanı olan pozitif ‘role model’lerle iletişim kuruyorlar. Birlikte çalışmayı, karar vermeyi, sorumluluk almayı, yaratıcılıklarını geliştirmeyi, özgürlüğü, kendine güven oluşturmayı ve güven kazanmayı öğreniyorlar. Bütün bunlar sağlıklı ve üretici bir yaşam için gerekli olan basamakları oluşturuyor.

Geleceğin Yıldızları İletişim (216) 345 81 00

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR