ÇOCUK EĞİTİMİ

Çocuk Bilim Merkezi'nden Yarıyıl Tatili Programı!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 22.01.2017 - Güncelleme : 14.07.2022

 Çocuk Bilim Merkezinden Yarıyıl Tatili Programı

Yarıyıl tatili boyunca; “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” ve “Yarını Kodlayanlar” projeleri Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Eğitimler için başvurular başladı... Son Kayıt Tarihi: 25 Ocak!

Teknoloji tüketenden, teknoloji üreten ve ihraç eden bir ekonomiye dönüşümün ancak eğitimle ve katma değer yaratan ekonomiye yatırımla mümkün olduğuna inanan Microsoft Türkiye, QNB Finansbank ve Habitat, Türkiye’nin bilişimdeki insan kaynağını geliştirmek üzere el ele verdi.

Çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesini amaçlayan “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor! Teknolojiyi Seven Parmak Kaldırsın…

Proje, bugün itibarıyla binde 8 olan Türkiye’nin bilişim üretimindeki payını yukarılara çekmek, dijital dönüşümü yakalamak, ülkemizi bir bilişim merkezi haline getirmek vizyonuyla hayata geçirildi.

Çocukların bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelmesini hedefleyen proje, çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirecek, onları programcılık ile tanıştırarak, kod okuryazarlığı bilincini yayacak.

Proje kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde 8-12 yaş arasındaki çocuklara, sınıf ortamında “KODU Programlama Dili” eğitimi verilecek. KODU, oyun tasarlayabilmek için düşünülmüş basit ve görsel bir programlama dilidir. Genel olarak çocuklar ve eğlenmek isteyen herkes için tasarlanmıştır.

Oyun konsolu ile kontrol özelliği sayesinde tasarlanan oyunlar XBOX’da çalışabiliyor. Programlama işlemi kullanıcı arayüzü sayesinde gerçekleştiriliyor. Nesne tabanlı ve basit bir arayüz bulunuyor. Arayüz sayesinde sayfalar arası geçiş, geniş bir yardım menüsü ve diğer özelliklerin tanımı bulunuyor.

Programlama esnasında farkı karakterler ile versiyon numarası tasarlanan oyunun fiziksel özellikleri değiştirilebilir. Windows 8 ve yakında kullanıma sunulacak Windows 10 ile uygulama geliştirmek için programlama bilinmesi gerekiyor.

2 Gün sürecek olan eğitimler, 30 Ocak - 4 Şubat 2017 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi’nde gerçekleşecek.

Eğitim Tarihi: 30 Ocak - 4 Şubat 2017

Yarını Kodlayanlar!

Dijital Gelecek Yarını Kodlayanlarla Şekilleniyor...

Yarını Kodlayanlar” projesindeki eğitimler sayesinde çocuklarımız sadece teknoloji tüketicisi olmayıp yeni teknoloji ve dijital eser yaratmanın yollarını öğrenecek.

Proje kapsamında verilen eğitimlerde çocuklara 4 temel değerin öğretilmesi hedefleniyor: hayal et, tasarla, yap ve paylaş. Bu değerler, “Kendin Yap” kültürünün de temelini oluşturuyor. Yeni fikirler her zaman hayal etmekle başlar. Çocuklarımızın hayal gücünü harekete geçirmeyi hedefliyoruz.

Onlara hayal ettikleri düşünceleri tasarlama imkânı sunuyoruz. Eğitimler ile 7-14 yaş arasındaki çocukların kodlama becerileri geliştirilip robotlarla çalışmaları öğretilecek.

5 Saat sürecek olan eğitimler, 25 Ocak - 29 Ocak 2017 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi’nde gerçekleşecek.

Eğitim Tarihi: 25 Ocak – 29 Ocak 2017

Kayıt ve Bilgi İçin: Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi

E-posta: bilimmerkezi@besiktas.bel.tr

Adres: Zeytinoğlu Cad. No:1 (Akatlar Kültür Merkezi üstü)

Tel: (0212) 351 82 59

*Eğitimler ücretsizdir.

*İnternetten doldurabileceğiniz başvuru formlarını Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezi'ne teslim edebilirsiniz.

*Sadece bir eğitim programına başvuru yapabilirsiniz. İki eğitim programına birden başvuru kabul edilmemekte.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR