ÇOCUK GELİŞİMİ

Stresli ve Gergin Çocuğu Yoga ile Tanıştırın

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 27.11.2014

Stresli ve Gergin Cocugu Yoga ile Tanistirin

Yetişkin yogasında da olduğu gibi çocuk yoga ile beden, zihin ve ruh bütünlüğünü dengelemektedir. Günümüzde okul, sınav gibi birçok etken ile çocuğun kaygı ve streslerini arttırması gözlemlenebilir. Spor Eğitmeni Melis Öztürk çocuk yogasının çocukların üzerindeki olumlu etkisi hakkında bilgi verdi.

Çocuktaki Stres ve Kaygıyı En Aza İndirmenin Yolu

Çocukluk, ergenlik ve gençlik döneminde yaşanan stres ve kaygı, ilerleyen yaşlarda ağır tabloda seyreden depresyon gibi psikolojik sorunlara neden olabiliyor. Çocuğum çok sinirli, huysuz veya öfkeli diyor iseniz bunların en büyük sebebi çocuklarda stres ve kaygıdır. Bunun da en iyi ilacı yogadır. Çocuk Yogası, çocuklardaki hayal gücünü, doğru nefes almalarını ve vücutlarının esnekliklerini sağlamaktadır. Hayal güçleri gelişen çocukların okuldaki öğrenme becerileri artmakta ve kendine güvenlerini geliştirmektedir.

Uyku Düzensizliği Olan Çocuklar İçin Harika Bir Alternatif

Çocuk yogası çocukların vücut yapılarının esnekliğinin gelişmesine ve kasların kuvvetlenmesine yardımcı olmaktadır.

Yoga Çocukların Özgüveninin Artmasını Sağlıyor

Çocukların güveni artıran yoga çocukların aynı zamanda olumlu düşünmesini ve kendini daha kolay ifade edilebilmesini sağlamaktadır. Çok sayıdaki yoga duruşları, uyku düzensizliğine ve eklem, kas problemi çeken çocuklara yardımcı olabilmektedir. Yetişkin yogasında da olduğu gibi çocuk yoga ile beden, zihin ve ruh bütünlüğünü dengelemektedir.

Stresli ve Gergin Cocugu Yoga ile Tanistirin

Çocuğun Büyümeye Bağlı Eklem Ağrıları İçin Faydalı

Yoga yapan çocuklar da esneklik, kuvvet, fiziksel uyum, denge yeteneği artmakta en önemlisi ise küçük yaştan itibaren çocuk doğru nefes alıp vermeyi öğrenmektedir. Çocuk Yogası, çocuğun daima olumlu düşünmesini, neşeli olmasını ve günlük stresten uzak durmasını sağlamaktadır. Çocuk zaman ile çevresiyle olumlu iletişim kurabilecek ve kendini çok daha rahat ifade edebilecektir. Yaratıcı bir hayal gücü çocuğun olumlu görüş yeteneği kazanmasını sağlamaktadır.

"Çocuğum Okulda Dersleri Hiç Dinlemiyor? Ne Yapmalıyım?"

Yoga yapan çocuklar okulda dinleme ve öğrenmede daha çok başarılı olabileceği gibi sınav kaygısında azalma ve dikkat süresinde artmasına yardımcı olmaktadır.

Yoganın Bedensel ve Zihinsel Yararları

•Zihni rahatlatır ve konsantrasyonu artırır
•Olumlu düşünceyi geliştirir.
•Bedensel farkındalık gelişir
•Kasların rahatlamasını sağlar.
•Kan dolaşımına olumlu etkisi vardır.

Konular :