ÇOCUK GELİŞİMİ

“Çaba’nın “Ç”si

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 28.01.2015

Cocugunuz Dikkat Cekmiyorsa

Çocuğunuz Becerikli, AkıllıFakat Bu Öğretmeninin Dikkatini Çekmeye Yetmiyorsa Okumaya Devam Edin...

Bu hayatın acı gerçeklerinden biridir. Her zaman sizin yarınız kadar iş yapıp, sizin iki katınız para alan kaytarıcılar vardır. Neyse ki çocuğunuzun, oyunun kurallarını değiştirebileceği bir yaklaşım mümkün. Bu, sıradan bir öğretmeni her seferinde şaşırtacak bir manevradır.

Eğer çocuğunuzun kendini sınıfta gösteremediğini düşünüyorsanız, işte işinize yarayacak bir yöntem!

Araştırmaya, aynı işi yapan benzer iki insanı ele alarak başlayın. Bir tanesi işi rekor düzeyde kısa sürede yapıyor ve yapılan işin çok kolay olduğunu söylüyor. Diğeri ise aynı kapasiteye sahip olduğu halde, ilk kişi kadar iş yapmasına rağmen, işin bitirilmesindeki katkısını göstermek için elinden geleni yapıyor. Bu iki çalışanıdeğerlendirmesi istendiğinde amiriniz, patronunuz ya da öğretmeniniz, büyük ihtimalle, daha uzun zamanda daha az iş yapmış olmasına rağmen daha çok çaba harcıyor gibi görüneni tercih edecektir.

Kusursuz bir dünyada yaşasaydık, insanlar becerilerine göre değerlendirilecek ve ona göre ödüllendirilecektir. Yaşadığmız dünyada ise tam tersi geçerli. Çok çalışanlara ortaya çıkardıkları işler, o kadar da iyi olmasa da becerikli ama dikkat çekmeyen kişilerden daha olumlu yaklaşılıyor. Çocuğunuz başarılı olmak istiyorsa, çaba harcadığını gösterebilmelidir. Yaptığı işi çok kolaymış gibi gösterirse, dikkat çekmeyebilir ve takdir edilmeyebilir .Çocuğun psiko-sosyal destek noktalarının artırılması, onun kendine güvenini artırır. Stres ile daha kolay baş etmesini sağlar. Ama bu; "sürekli çocukla ilgilenilmesi gerekir." şeklinde yorumlanmamalıdır.

Dördüncü sınıf öğretmeninizin, matematik ödevinizi çözüm yöntemiyle birlikte göstermenizi istediğini hatırlıyor musunuz? Çocuğunuz da, uygun ve mümkün olduğunca, bu yaklaşımı benimsemeli. Bu sayede öğretmeni çocuğunuzun doğru yanıtının yanı sıra, sıkı çalışmasından da etkileyerek, onu ödüllendirecektir.

Konular :