ÇOCUK EĞİTİMİ

Çocuğunuza Müzik Dersi Aldırmadan Önce...

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 12.10.2012

Çocuğunuza Müzik Dersi Aldırmadan Önce

Son yıllarda yapılan araştırmalar, müzik derselrinin çocukların özellikle fen ve matematik alanlarındaki başarılarını artırmaya yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle, medyada da çocuğun öğrenmesini geliştirme yollarından biri olarak müzik dersleri üzerinde duruluyor.

Güzelliklerinin Yanısıra Zorluklarına da Katlanabilecek mi?

Doğal olarak anne babalar çocuklarının hayatlarını en iyi ve en dolu şekilde geçirmelerini isterler ve bazı anne ve babalar için bu, ders demektir. Uzmanlar anne babaların ilk önce düşünmeleri gereken noktanın, böyle bir öğrenmenin güzelliklerini yanı sıra zorluklarının da katlanmaya istekli olup olmadıklarıdır.

İlk Aşama Yeni Bir İmkanın Yarattığı Heyecandır

Böyle bir özel beceriyi kazanırken çocukların geçtiği üç aşama vardır. İlk aşama yeni bir imkanın yarattığı heyecandır. Tuşlara dokunmak ve o küçük komik notaların ne anlama geldiklerini öğrenmek ilginç olabilir. Bu çok kısa sürebilir ve ikinci aşama can sıkıntısı ve pratik yapmanın tekdüzeliğine direnme dönemidir. Eğer çocuk bu zor aşamayı atlatabilirse, artık uzmanlaşmanın heyecanını tadabilir. Bu süreç içinde, çocuklar eğer umdukları kadar hızlı bir ilerleme kaydettiklerini göremezlerse çok ciddi olarak cesaretlerini kaybederler. Böyle bir durumu sizin çocuğunuz da yaşayabilir.

İlk Dönemi Başarıyla Atlattıysanız Direnme Aşamasında Ne Yapmalısınız?

Çocuğunuz müzik derslerine yazdırmayı düşünürken, önce çocuğunuzun doğal yeteneklerini değerlendirin. Eğer çocuğunuz derslere başladıysa katılıktan ve olumsuzluktan kaçının. Eğer çocuğunuz ilk dönemi başarıyla geçirdiyse, dirnem aşamasında bu işi bırakmasına izin vermeyin. Bir plan yapın (çocuğunuzun işbirliği ve öğrtemenin tavsiyeleri ile):

Çocuğunuza Müzik Dersi Aldırmadan Önce

Çocuğunuz Gerçekten Müzikle İlgileniyor mu? İşte Bunu Anlamak İçin İşinize Yarayacak Bir Plan

1.Pratik yapma süresini tahümmül edebilecek kadar kısa tutun.

2.Dersin öğrenebilmesine yeterli olacak sılıkta pratik yapmasını sağlayın. Dersten bir saat önce birkaç saat sıkı bir çalışma yapmaktansa, haftada 6 gün 15 dakikalık tekrarlamalar çok daha iyidir.

3.Müzik aletini, pratik yapma sıkıntısı çekmeden sadece eğlence için çalabileceği zamanlar ayarlayın.

4.Kendiniz de müzik aletini çalmaya uğraşın. Çocuğunuzun size bir şey öğretmeye çalışması onun ilgisini çekebilir ve uzmanlığa ulaşmak için gerekli gerçek çabayı göstermesini sağlayabilir.

5.Öğretmene pratik yapmanın eğlenceli yollarını sorun. Örneğin çocuklar, “balık avlamaya gidip” (bir çubuk, ip ve mıknatısla), çalmaları gereken şarkıların isimlerini (köşelerinden ataçla tutturulmuş kağıtları) balıklar gibi yakalayabilirler veya bir arkadaşıyla birlikte pratik yapabilirler. Çalışmaları eğlenceli hale getirmenin pek çok yolu vardır.

6.Eğer çocuğunuz, öğretmenin ve siz, ilgi eksikliğinden dolayı çok yavaş bir ilerleme kaydettiğini düşünüyorsanız ve çocuğunuz da istiyorsa bırakmasına izin verin.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR