ÇOCUK BESLENME VE SAĞLIK

Dr. Ümit Aktaş’ın Sınav Sabahı İçin Beslenme Önerileri

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 26.06.2018

Dr Ümit Aktaşın Sınav Sabahı Beslenme Önerileri

Türkiye’nin ilk fitoterapi eğitimi alan tıp doktorlarından Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, üniversite sınavı öncesi sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu. Dr. Ümit Aktaş, “Sınava girmeden önce yapılan kahvaltı başarıyı belirler. Çocuklar yediklerine göre ya imtihanın daha başında kafası bulanır öğrendiklerini unutur ya da tüm sınav boyunca zihni açık, performansı tam olur.

"Öğrenciler ekmeksiz kahvaltı yapsınlar"

Sınav öncesi kahvaltıda öğrencilerin yemelerine dair önerilerde bulunan Dr. Ümit Aktaş; “halis tereyağına kırılmış sahanda iki yumurta ya da tereyağlı güzel bir omlet, geleneksel yöntemle hazırlanmış beyaz peynir yenmesi önemli. Kavurma ve ev usulü sucuk da olabilir. Üstüne sızma zeytinyağı gezdirilmiş mevsimine göre hazırlanmış bir söğüş salata da iyi bir alternatif. Siyah ya da yeşil zeytin zihin için çok önemli. Ama ekmek yok, poğaça börek yok, reçel, bal yok!

Bunları yiyip de imtihana gittiğinizde zihni açık, konsantrasyonunuz mükemmel olacaktır. Çünkü yağların ve proteinlerin glisemik indeksi sıfırdır ve kan şekeri dalgalanmaları yapmaz.

Üstelik kaliteli protein, sağlıklı yağlar, B 12 ve D vitamini gibi önemli vitaminler ve mineraller açısından dört dörtlük bir kahvaltı yapılmış olunur. Böylece beyin fonksiyonlarını olumsuz etkileyen şeker dalgalanmalarından korunmuş olunur” dedi.

Dr Ümit Aktaşın Sınav Sabahı Beslenme Önerileri

Dr. Ümit Aktaş’tan sınav sabahı için keten tohumlu bazlama

Malzemeler:

1 adet orta boy serbest gezen tavuk yumurtası,

4 çorba kaşığı çekilmiş keten tohumu,

1 çorba kaşığı su,

1 fiske kaya tuzu,

¼ çay kaşığı karbonat.

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri çırpın ve tavada pişirin

Konular :